Pancarlı Humus Mezesi

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 300 gr. pancar – haşlanmış
  • 1 su bardağı nohut – haşlanmış
  • 8 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 3 – 4 dal taze kişniş – veya
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • Pancar humus yapmak için; haşlanmış pancar, nohut, sarımsak, tahin, zeytinyağı, limon suyu ve baharatı mutfak robotuna koyun.
  • Karıştırarak püre haline getirin.
  • Pancarlı humusu servis tabağına alın.
  • Haşlanmış nohut ve kişnişle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 300 gr. pancar – haşlanmış
  • 1 su bardağı nohut – haşlanmış
  • 8 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 3 – 4 dal taze kişniş – veya
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Hazırlanışı
  • Pancar humus yapmak için; haşlanmış pancar, nohut, sarımsak, tahin, zeytinyağı, limon suyu ve baharatı mutfak robotuna koyun.
  • Karıştırarak püre haline getirin.
  • Pancarlı humusu servis tabağına alın.
  • Haşlanmış nohut ve kişnişle süsleyerek servis yapın.