Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 300 gr. pancar – haşlanmış
- 1 su bardağı nohut – haşlanmış
- 8 diş sarımsak
- 2 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 3 – 4 dal taze kişniş – veya
- 1 çay kaşığı kişniş
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- Pancar humus yapmak için; haşlanmış pancar, nohut, sarımsak, tahin, zeytinyağı, limon suyu ve baharatı mutfak robotuna koyun.
- Karıştırarak püre haline getirin.
- Pancarlı humusu servis tabağına alın.
- Haşlanmış nohut ve kişnişle süsleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 300 gr. pancar – haşlanmış
- 1 su bardağı nohut – haşlanmış
- 8 diş sarımsak
- 2 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 3 – 4 dal taze kişniş – veya
- 1 çay kaşığı kişniş
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
- Hazırlanışı
-
- Pancar humus yapmak için; haşlanmış pancar, nohut, sarımsak, tahin, zeytinyağı, limon suyu ve baharatı mutfak robotuna koyun.
- Karıştırarak püre haline getirin.
- Pancarlı humusu servis tabağına alın.
- Haşlanmış nohut ve kişnişle süsleyerek servis yapın.