Çıtır Bamya- Kurkuri Bhindi

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 10 – 12 dk.

  • Yarım kilo bamya 

Kaplama Harcı

  • Birer tatlı kaşığı; zerdeçal, kimyon, kırmızı biber, zencefil, sarımsak tozu 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı üç yemek kaşığı nohut veya mısır unu
  • Servis Icin
  • Sarımsaklı yogurt
  • Limon
  • Bamyaların sap kısmını ayıklayın iyice yıkayıp ve uzunlamasına ikiye bölün.
  • Hatta daha ince de bölebilirsiniz ve ardından kurulayın.
  • Kaplama harcı malzemeleri ile bamyaları harmanlayın.
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine veya Air Fryera koyarak 200°’de 10-12 dakika pişirin.
  • Sarımsaklı yogurt ve limon eşliğinde servis yapin.

NOT: Hint mutfağının çok beğendiğim bu lezzetini istediğin baharatlarla hazırlayabilirsin. Onlar tarifi hazırlarken Hindistan cevizi yağında da kızarta biliyorlar. Tabii çok daha lezzetli oluyor. Bamyaları uzunlamasına böldüğünde daha gevrek oluyor. Merak etmeyin Salyasını bırakmıyor. Öyle lezzetli ki bamya mevsiminde sık sık yapmak isteyeceksin.

Malzemeler
  • Yarım kilo bamya 

Kaplama Harcı

  • Birer tatlı kaşığı; zerdeçal, kimyon, kırmızı biber, zencefil, sarımsak tozu 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı üç yemek kaşığı nohut veya mısır unu
  • Servis Icin
  • Sarımsaklı yogurt
  • Limon
Hazırlanışı
  • Bamyaların sap kısmını ayıklayın iyice yıkayıp ve uzunlamasına ikiye bölün.
  • Hatta daha ince de bölebilirsiniz ve ardından kurulayın.
  • Kaplama harcı malzemeleri ile bamyaları harmanlayın.
  • Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine veya Air Fryera koyarak 200°’de 10-12 dakika pişirin.
  • Sarımsaklı yogurt ve limon eşliğinde servis yapin.

NOT: Hint mutfağının çok beğendiğim bu lezzetini istediğin baharatlarla hazırlayabilirsin. Onlar tarifi hazırlarken Hindistan cevizi yağında da kızarta biliyorlar. Tabii çok daha lezzetli oluyor. Bamyaları uzunlamasına böldüğünde daha gevrek oluyor. Merak etmeyin Salyasını bırakmıyor. Öyle lezzetli ki bamya mevsiminde sık sık yapmak isteyeceksin.