CEVIZLI LABNELI KEREVIZ MEZE

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 2 adet kereviz
  • 1 corba kasigi zeytinyağı
  • 5 corba kasigi labne

Sicak Baharat Karisimi

  • Birer tutam; taze kereviz sapı, nane, dereotu
  • 4 diş sarimsak
  • Yarim cay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biberiye
  • Birer tutam maydanoz, nane, dereotu
  • 4 diş sarımsak- ezilmiş
  • Birer çay kaşığı; kırmızı biber, kimyon
  • Tuz, karabiber
  • 4 çorba kaşığı ceviz içi
  • Zeytinyağında kerevizi soteleyin ve ilik hale gelince labneyi ilave edin.
  • Zeytinyagini kizdirin, dogranmis taze otlar ve baharatlar, sarimsak, cevize ekleyin.
  • Karisimi kerevize yedirin. İlik olarak servis yapin.
Malzemeler
  • 2 adet kereviz
  • 1 corba kasigi zeytinyağı
  • 5 corba kasigi labne

Sicak Baharat Karisimi

  • Birer tutam; taze kereviz sapı, nane, dereotu
  • 4 diş sarimsak
  • Yarim cay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biberiye
  • Birer tutam maydanoz, nane, dereotu
  • 4 diş sarımsak- ezilmiş
  • Birer çay kaşığı; kırmızı biber, kimyon
  • Tuz, karabiber
  • 4 çorba kaşığı ceviz içi
Hazırlanışı
  • Zeytinyağında kerevizi soteleyin ve ilik hale gelince labneyi ilave edin.
  • Zeytinyagini kizdirin, dogranmis taze otlar ve baharatlar, sarimsak, cevize ekleyin.
  • Karisimi kerevize yedirin. İlik olarak servis yapin.