Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: yok
1 su bardağı ince bulgur
400 gr. iç bakla
1 adet domates
1 adet salatalık
6 adet taze soğan – arzunuza göre
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
BAHARATLAR
1 çorba kaşığı kimyon
1 t-çorba kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı zahter
Tuz
SOS
½ çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı tahin
1 adet limon suyu
4 diş sarımsak – ezilmiş
- Bulguru ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
- Baklayı haşlayın ve suyunu sıcakken bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar bulgura ekleyin.
- Kapağını kapatarak bulgurun şişmesini sağlayın.
- Domates, salatalık ve yeşillikleri doğrayın.
- Malzemeleri salata kasesine yerleştirin.
- Sos malzemelerini baharatlarla birlikte karıştırın.
- Süzülmüş baklalarla birlikte tüm malzemeleri birleştirerek servis yapın.
- Malzemeler
-
1 su bardağı ince bulgur
400 gr. iç bakla
1 adet domates
1 adet salatalık
6 adet taze soğan – arzunuza göre
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet taze nane
BAHARATLAR
1 çorba kaşığı kimyon
1 t-çorba kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı zahter
Tuz
SOS
½ çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı tahin
1 adet limon suyu
4 diş sarımsak – ezilmiş
- Hazırlanışı
-
- Bulguru ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
- Baklayı haşlayın ve suyunu sıcakken bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar bulgura ekleyin.
- Kapağını kapatarak bulgurun şişmesini sağlayın.
- Domates, salatalık ve yeşillikleri doğrayın.
- Malzemeleri salata kasesine yerleştirin.
- Sos malzemelerini baharatlarla birlikte karıştırın.
- Süzülmüş baklalarla birlikte tüm malzemeleri birleştirerek servis yapın.