Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: yok

1 su bardağı ince bulgur

400 gr. iç bakla

1 adet domates 

1 adet salatalık

6 adet taze soğan – arzunuza göre

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Yarım demet taze nane

BAHARATLAR

1 çorba kaşığı kimyon

1 t-çorba kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı kişniş

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı zahter

Tuz

SOS

½  çay bardağı zeytinyağı

4 çorba kaşığı tahin

1 adet limon suyu

4 diş sarımsak – ezilmiş

  • Bulguru ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
  • Baklayı haşlayın ve suyunu sıcakken bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar bulgura ekleyin. 
  • Kapağını kapatarak bulgurun şişmesini sağlayın.
  • Domates, salatalık ve yeşillikleri doğrayın.
  • Malzemeleri salata kasesine yerleştirin.
  • Sos malzemelerini baharatlarla birlikte karıştırın.
  • Süzülmüş baklalarla birlikte tüm malzemeleri birleştirerek servis yapın.
Malzemeler

1 su bardağı ince bulgur

400 gr. iç bakla

1 adet domates 

1 adet salatalık

6 adet taze soğan – arzunuza göre

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

Yarım demet taze nane

BAHARATLAR

1 çorba kaşığı kimyon

1 t-çorba kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 tatlı kaşığı kişniş

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı zahter

Tuz

SOS

½  çay bardağı zeytinyağı

4 çorba kaşığı tahin

1 adet limon suyu

4 diş sarımsak – ezilmiş

Hazırlanışı
  • Bulguru ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
  • Baklayı haşlayın ve suyunu sıcakken bulgurun üzerini 1 parmak geçecek kadar bulgura ekleyin. 
  • Kapağını kapatarak bulgurun şişmesini sağlayın.
  • Domates, salatalık ve yeşillikleri doğrayın.
  • Malzemeleri salata kasesine yerleştirin.
  • Sos malzemelerini baharatlarla birlikte karıştırın.
  • Süzülmüş baklalarla birlikte tüm malzemeleri birleştirerek servis yapın.