Servis:
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1 kg. çekirdeksiz üzüm
- Yarım kg. toz şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Üzümleri yıkayın ve saplarını temizleyin.
- Üzümleri ortana ikiye bölün.
- Üzerine toz şekeri serperek bir gece bekletin.
- Ertesi gün kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Limon suyu ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
- Dezenfekte edilmiş kavanozlara koyarak serin bir yerde muhafaza edin.
Not : reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık tabağa dökün ve ortasından parmağınızla geçin, çizgi çabuk kapanmıyorsa kıvam almıştır.
- Malzemeler
-
- 1 kg. çekirdeksiz üzüm
- Yarım kg. toz şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Üzümleri yıkayın ve saplarını temizleyin.
- Üzümleri ortana ikiye bölün.
- Üzerine toz şekeri serperek bir gece bekletin.
- Ertesi gün kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Limon suyu ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
- Dezenfekte edilmiş kavanozlara koyarak serin bir yerde muhafaza edin.
Not : reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık tabağa dökün ve ortasından parmağınızla geçin, çizgi çabuk kapanmıyorsa kıvam almıştır.