Turunç Reçeli

Servis:

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 12 adet turunç
  • 5,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı turunç suyu
  • Turunçları yıkayın ve kurulayın.
  • Turunçları yarım ay şeklinde dilimleyin.
  • Beyaz kısımlarını almamaya dikkat ederek kabuklarını soyun.
  • Yorgan iğnesine mutfak ipini geçirin.
  • Soyduğunuz kabukları rulo yapın ve rulolar bozulmayacak şekilde ipe dizin.
  • Kaynayan suya kabukları iple birlikte atın ve yarım saat kaynatıp soğuk suya alın.
  • Günde iki kez suyunu değiştirerek kabukları üç gün soğuk suda dinlendirin.
  • Dinlenen turunçları süzün.
  • Bir tencereye suyunu ve şekerini koyup kaynatın.
  • Kaynayan şekere turunçları ve turunç suyunu ekleyip 1 saat kadar pişirin.
  • Kıvamını kontrol etmek için suyundan soğuk bir yüzeye damlatın.
  • Damlanın şekli bozulmuyorsa ocağı kapatın.
  • Üzerinde biriken köpükleri alın ve soğuyunca cam kavanozlara koyarak muhafaza edin.
Malzemeler
  • 12 adet turunç
  • 5,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı turunç suyu
Hazırlanışı
  • Turunçları yıkayın ve kurulayın.
  • Turunçları yarım ay şeklinde dilimleyin.
  • Beyaz kısımlarını almamaya dikkat ederek kabuklarını soyun.
  • Yorgan iğnesine mutfak ipini geçirin.
  • Soyduğunuz kabukları rulo yapın ve rulolar bozulmayacak şekilde ipe dizin.
  • Kaynayan suya kabukları iple birlikte atın ve yarım saat kaynatıp soğuk suya alın.
  • Günde iki kez suyunu değiştirerek kabukları üç gün soğuk suda dinlendirin.
  • Dinlenen turunçları süzün.
  • Bir tencereye suyunu ve şekerini koyup kaynatın.
  • Kaynayan şekere turunçları ve turunç suyunu ekleyip 1 saat kadar pişirin.
  • Kıvamını kontrol etmek için suyundan soğuk bir yüzeye damlatın.
  • Damlanın şekli bozulmuyorsa ocağı kapatın.
  • Üzerinde biriken köpükleri alın ve soğuyunca cam kavanozlara koyarak muhafaza edin.

Etiketler