Taze İncir Reçeli

Servis:

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 750 gr. incir
  • 600 gr. toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet çubuk tarçın – 4 cm.
  • İncirleri yıkayın ve ikiye bölün.
  • İncirlerin üzerine şeker dökün ve bir gece bekletin.
  • Çubuk tarçını ve tereyağını koyun.
  • Reçeli kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Limon suyunu ilave edip hafifçe karıştırın.
  • Dezenfekte edilmiş kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde saklayın.
Malzemeler
  • 750 gr. incir
  • 600 gr. toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 adet çubuk tarçın – 4 cm.
Hazırlanışı
  • İncirleri yıkayın ve ikiye bölün.
  • İncirlerin üzerine şeker dökün ve bir gece bekletin.
  • Çubuk tarçını ve tereyağını koyun.
  • Reçeli kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Limon suyunu ilave edip hafifçe karıştırın.
  • Dezenfekte edilmiş kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde saklayın.

Etiketler