Servis:
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 4 su bardağı nar suyu
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı ayıklanmış nar
- 3 diş karanfil
- Yarım limon suyu
- Nar suyu, şeker ve karanfili tencereye koyun.
- Kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Ayıklanmış narları ilave edin ve birlikte yarım saat daha pişirmeye devam edin.
- Limon suyunu ilave edin ve 5 dakika sonra ocağı kapatın. Soğuyunca steril kavanozlara koyarak muhafaza edin.
Not: Koyu bir reçel hazırlamak için reçelinizi daha uzun süre kaynatabilirsiniz ancak bu durumda rengi koyulaşacak ve şeker tadı keskinleşecektir.
- Malzemeler
-
- 4 su bardağı nar suyu
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı ayıklanmış nar
- 3 diş karanfil
- Yarım limon suyu
- Hazırlanışı
-
- Nar suyu, şeker ve karanfili tencereye koyun.
- Kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
- Ayıklanmış narları ilave edin ve birlikte yarım saat daha pişirmeye devam edin.
- Limon suyunu ilave edin ve 5 dakika sonra ocağı kapatın. Soğuyunca steril kavanozlara koyarak muhafaza edin.
Not: Koyu bir reçel hazırlamak için reçelinizi daha uzun süre kaynatabilirsiniz ancak bu durumda rengi koyulaşacak ve şeker tadı keskinleşecektir.