Kırmızı Erik Reçeli

Servis: 1 kavanoz

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • 1,5 kg. erik
  • 1,5 kg. toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • Erikleri yıkayıp kurulayın.
  • Erikleri dörde bölün ve çekirdeklerini ayıklayın.
  • Limon suyu, erik ve suyu geniş tabanlı bir tencereye koyun ve nazikçe karıştırın.
  • Bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kısın ve 40 dakika pişirin.
  • Şekeri ve tereyağını ekleyerek şeker iyice kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Oda sıcaklığında reçeli soğutun.
  • Sterilize edilmiş cam kavanozlara reçeli boşaltın. Serin bir yerde muhafaza edin.
Malzemeler
  • 1,5 kg. erik
  • 1,5 kg. toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı soğuk su
Hazırlanışı
  • Erikleri yıkayıp kurulayın.
  • Erikleri dörde bölün ve çekirdeklerini ayıklayın.
  • Limon suyu, erik ve suyu geniş tabanlı bir tencereye koyun ve nazikçe karıştırın.
  • Bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kısın ve 40 dakika pişirin.
  • Şekeri ve tereyağını ekleyerek şeker iyice kıvam alıncaya kadar pişirin.
  • Oda sıcaklığında reçeli soğutun.
  • Sterilize edilmiş cam kavanozlara reçeli boşaltın. Serin bir yerde muhafaza edin.