Servis: 1 kavanoz
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 1 kg. kiraz
- 1 çay bardağı su
- 3 su bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Kirazların saplarını kopartın ve dikkatlice çekirdeklerini çıkartın ( çekirdekli de pişirebilirsiniz ).
- Üzerine toz şeker serpin ve bir gece kapağı kapalı olarak bekletin.
- Ertesi gün suyunu ve tereyağını koyun. Arada sırada köpüklerini alarak kaynatın.
- Kıvamı koyulaşınca limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Temiz kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde saklayın.
- Not: Kiraz reçelini tatlı ve hamur işlerinde de
- kullanabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 1 kg. kiraz
- 1 çay bardağı su
- 3 su bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Kirazların saplarını kopartın ve dikkatlice çekirdeklerini çıkartın ( çekirdekli de pişirebilirsiniz ).
- Üzerine toz şeker serpin ve bir gece kapağı kapalı olarak bekletin.
- Ertesi gün suyunu ve tereyağını koyun. Arada sırada köpüklerini alarak kaynatın.
- Kıvamı koyulaşınca limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Temiz kavanozlara koyarak serin ve gölge bir yerde saklayın.
- Not: Kiraz reçelini tatlı ve hamur işlerinde de
- kullanabilirsiniz.