Servis: 6 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1 kg. kayısı
- 1 su bardağı tozşeker
- 6 su bardağı su
- 5 cm. çubuk tarçın
- Su, kabuk tarçın ve tozşekeri kaynatın.
- Yıkanmış ve ikiye bölünmüş kayısıları tencerenize koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutun ve servis yapın.
NOT: Kompostonuzu 1 yıl saklamak için;
- Kayısıları ikiye bölün ve cam kavanozlara paylaştırın, üzerini 1 parmak örtecek şekilde toz şeker dökün.
- Kavanozlarda üç parmak boşluk kalacak şekilde su ekleyin.
- Derin bir tencereye kavanozları yerleştirin. Yarısına kadar suyla doldurun ve tencerenin kapağını kapatın.
- Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak yarım saat daha pişirin.
- Ocağın altını kapatır kapatmaz kapaklarını kapatın.
- Ters çevirerek soğuyuncaya kadar bekleyin. Soğuyunca kavanozları düzeltin ve serin bir ortamda saklayın.
- Malzemeler
-
- 1 kg. kayısı
- 1 su bardağı tozşeker
- 6 su bardağı su
- 5 cm. çubuk tarçın
- Hazırlanışı
-
- Su, kabuk tarçın ve tozşekeri kaynatın.
- Yıkanmış ve ikiye bölünmüş kayısıları tencerenize koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Önce oda sıcaklığında daha sonra buzdolabında soğutun ve servis yapın.
NOT: Kompostonuzu 1 yıl saklamak için;
- Kayısıları ikiye bölün ve cam kavanozlara paylaştırın, üzerini 1 parmak örtecek şekilde toz şeker dökün.
- Kavanozlarda üç parmak boşluk kalacak şekilde su ekleyin.
- Derin bir tencereye kavanozları yerleştirin. Yarısına kadar suyla doldurun ve tencerenin kapağını kapatın.
- Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak yarım saat daha pişirin.
- Ocağın altını kapatır kapatmaz kapaklarını kapatın.
- Ters çevirerek soğuyuncaya kadar bekleyin. Soğuyunca kavanozları düzeltin ve serin bir ortamda saklayın.