Servis: 1 kavanoz
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 1 kg. çilek
- 1 kg. tozşeker
- 4 su bardağından üç parmak eksik su
- Yarım limon suyu
- 1 diş limon tuzu
- Çileklerin saplarını temizleyin ve iyice yıkayın.
- Su ve şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatın.
- Çilekleri ekleyin ve 35 dakika daha pişirin.
- Limon suyu ve tuzunu ekleyerek ocağı kapatın.
- Kıvamını kontrol etmek içi metal kaşığı reçele batırın.
- Parmağınızla çizdiğinizde kolayca birleşmiyorsa olmuş demektir.
- Üzerindeki köpükleri dikkatlice alın ve soğuyunca kavanoza koyarak serin ve gölgede muhafaza edin.
- Malzemeler
-
- 1 kg. çilek
- 1 kg. tozşeker
- 4 su bardağından üç parmak eksik su
- Yarım limon suyu
- 1 diş limon tuzu
- Hazırlanışı
-
- Çileklerin saplarını temizleyin ve iyice yıkayın.
- Su ve şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatın.
- Çilekleri ekleyin ve 35 dakika daha pişirin.
- Limon suyu ve tuzunu ekleyerek ocağı kapatın.
- Kıvamını kontrol etmek içi metal kaşığı reçele batırın.
- Parmağınızla çizdiğinizde kolayca birleşmiyorsa olmuş demektir.
- Üzerindeki köpükleri dikkatlice alın ve soğuyunca kavanoza koyarak serin ve gölgede muhafaza edin.