BAHARATLI AYVA RECELI

Servis: 1 kavanoz

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 55 dk.

  • 1 kg. ayva
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 diş kakule – kırılmış
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 3 adet yıldız anason
  • 1 tatlı kaşığı zencefil – rendelenmiş
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Ayva çekirdeği

  • Ayvaları iyice yıkayın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Çekirdeklerini reçelde kullanmak için ayırın.
  • Ayvaları tencereye koyun, suyunu ekleyerek yarım saat pişirin.
  • Şeker, ayva çekirdeği ve tüm baharatları ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  • Kıvamı olduğunda limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
  • Tereyağını ilave edip ocağı kapatın.
  • Temiz ve kuru kavanozlara koyup kapağını kapatın.
  • İçindeki havanın çıkması için ters çevirin. Serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.
Malzemeler
  • 1 kg. ayva
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 diş kakule – kırılmış
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 3 adet yıldız anason
  • 1 tatlı kaşığı zencefil – rendelenmiş
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Ayva çekirdeği

Hazırlanışı
  • Ayvaları iyice yıkayın ve küp şeklinde doğrayın.
  • Çekirdeklerini reçelde kullanmak için ayırın.
  • Ayvaları tencereye koyun, suyunu ekleyerek yarım saat pişirin.
  • Şeker, ayva çekirdeği ve tüm baharatları ekleyerek kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  • Kıvamı olduğunda limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın.
  • Tereyağını ilave edip ocağı kapatın.
  • Temiz ve kuru kavanozlara koyup kapağını kapatın.
  • İçindeki havanın çıkması için ters çevirin. Serin ve gölge bir yerde muhafaza edin.