Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 1 paket ince uzun makarna
- Yarım kg. kıyma
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Tekirdağ Çılbırı Üzerine
- 6 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı sirke
- 4 su bardağı su
- Yoğurt sos
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
- Makarnayı tuzlu 5 lt. suda haşlayın ve süzün.
- 1 çorba kaşığı tereyağında küp doğranmış kuru soğanı şeffaflaşan kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Doğranmış taze soğan, maydanoz ve baharatı ekleyerek harmanlayın.
- Ayrı bir tencerede sirkeli suyu kaynatın. Suyu karıştırarak ortada girdap oluşmasını sağlayın.
- Su dönerken yumurtaları teker teker kırarak haşlayın.
- Makarnanın üzerine sırasıyla kıyma, sarımsaklı yoğurt ve yumurtaları koyarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 paket ince uzun makarna
- Yarım kg. kıyma
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Tekirdağ Çılbırı Üzerine
- 6 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı sirke
- 4 su bardağı su
- Yoğurt sos
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
- Hazırlanışı
-
- Makarnayı tuzlu 5 lt. suda haşlayın ve süzün.
- 1 çorba kaşığı tereyağında küp doğranmış kuru soğanı şeffaflaşan kadar kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Doğranmış taze soğan, maydanoz ve baharatı ekleyerek harmanlayın.
- Ayrı bir tencerede sirkeli suyu kaynatın. Suyu karıştırarak ortada girdap oluşmasını sağlayın.
- Su dönerken yumurtaları teker teker kırarak haşlayın.
- Makarnanın üzerine sırasıyla kıyma, sarımsaklı yoğurt ve yumurtaları koyarak servis yapın.