Şehriyeli Mengen Pilavı

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 90 dk.

  • 250 gr. kuzu but kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 300 gr. mantar
  • 2 adet domates
  • 2,5 su bardağı arpa şehriye
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Yarım demet dereotu
  • Etleri tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kavurun.
  • Küp doğranmış kuru soğanı ve tereyağını ekleyip soğan şeffaflaşana kadar soteleyin.
  • Doğranmış mantarı ekleyin ve suyunu çakana kadara kavurun.
  • Küp doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin, gerekirse azar azar su ekleyin.
  • Et pişince arpa şehriye ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ve baharatını koyun.
  • Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Dereotu ve ceviz serperek servis yapın.
Not: Geleneksel tarifinde Bolu yöresinin kırmızı – kanlıca mantarı ve Kıbrıscık pirinci ile pilav hazırlanmaktadır. Farklı mantarlarla da yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
  • 250 gr. kuzu but kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 300 gr. mantar
  • 2 adet domates
  • 2,5 su bardağı arpa şehriye
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Yarım demet dereotu
Hazırlanışı
  • Etleri tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kavurun.
  • Küp doğranmış kuru soğanı ve tereyağını ekleyip soğan şeffaflaşana kadar soteleyin.
  • Doğranmış mantarı ekleyin ve suyunu çakana kadara kavurun.
  • Küp doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin, gerekirse azar azar su ekleyin.
  • Et pişince arpa şehriye ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ve baharatını koyun.
  • Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Dereotu ve ceviz serperek servis yapın.
Not: Geleneksel tarifinde Bolu yöresinin kırmızı – kanlıca mantarı ve Kıbrıscık pirinci ile pilav hazırlanmaktadır. Farklı mantarlarla da yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.