Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 90 dk.
- 250 gr. kuzu but kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 300 gr. mantar
- 2 adet domates
- 2,5 su bardağı arpa şehriye
- Tuz, karabiber
Üzerine
- 1 su bardağı ceviz içi
- Yarım demet dereotu
- Etleri tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Küp doğranmış kuru soğanı ve tereyağını ekleyip soğan şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Doğranmış mantarı ekleyin ve suyunu çakana kadara kavurun.
- Küp doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin, gerekirse azar azar su ekleyin.
- Et pişince arpa şehriye ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ve baharatını koyun.
- Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Dereotu ve ceviz serperek servis yapın.
Not: Geleneksel tarifinde Bolu yöresinin kırmızı – kanlıca mantarı ve Kıbrıscık pirinci ile pilav hazırlanmaktadır. Farklı mantarlarla da yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 250 gr. kuzu but kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 300 gr. mantar
- 2 adet domates
- 2,5 su bardağı arpa şehriye
- Tuz, karabiber
Üzerine
- 1 su bardağı ceviz içi
- Yarım demet dereotu
- Hazırlanışı
-
- Etleri tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Küp doğranmış kuru soğanı ve tereyağını ekleyip soğan şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Doğranmış mantarı ekleyin ve suyunu çakana kadara kavurun.
- Küp doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin, gerekirse azar azar su ekleyin.
- Et pişince arpa şehriye ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ve baharatını koyun.
- Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Dereotu ve ceviz serperek servis yapın.
Not: Geleneksel tarifinde Bolu yöresinin kırmızı – kanlıca mantarı ve Kıbrıscık pirinci ile pilav hazırlanmaktadır. Farklı mantarlarla da yemeğinizi hazırlayabilirsiniz.