Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 adet kabak
- Yarım demet dereotu
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Küp doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin.
- Kabakların kabuklarını hafifçe kazıyın ve dilimleyerek yemeğinize ilave edin.
- Tencereyi sallayarak yemeği 10 dakika soteleyin.
- Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun ve bir taşım kaynattıktan sonra şehriyeyi ekleyin.
- Kısık ateşte kabak ve şehriye yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Doğranmış dereotu ve limon suyunu koyun ve kapağı kapalı olarak yemeği soğutun.
- Arzu ederseniz yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
NOT:Yağla kavrulduktan sonra kaynatılmış, etsiz pişmiş sebze yemekleri. Buna Anadolu’da “kale” denmektedir.
- Malzemeler
-
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 adet kabak
- Yarım demet dereotu
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Hazırlanışı
-
- Küp doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında şeffaflaşana kadar soteleyin.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin.
- Kabakların kabuklarını hafifçe kazıyın ve dilimleyerek yemeğinize ilave edin.
- Tencereyi sallayarak yemeği 10 dakika soteleyin.
- Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun ve bir taşım kaynattıktan sonra şehriyeyi ekleyin.
- Kısık ateşte kabak ve şehriye yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Doğranmış dereotu ve limon suyunu koyun ve kapağı kapalı olarak yemeği soğutun.
- Arzu ederseniz yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
NOT:Yağla kavrulduktan sonra kaynatılmış, etsiz pişmiş sebze yemekleri. Buna Anadolu’da “kale” denmektedir.