Safranlı Üzümlü Pilav

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Tuz, karabiber
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışımında küp doğranmış kuru soğanı kavurun. Pirinci ilave edin ve 3 – 4 dakika kavurmaya devam edin.
  • Üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyu, kakule ve safranı koyun.
  • Önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Üzüm, limon rendesi ve baharatını ekleyip demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Safranlı & Üzümlü Pilav Not: Pilava kakuleyi ilave etmeden önce havanda döverek içindeki tanelerin çıkmasını sağlayın. Pilava tanelerle beraber ilave edin.
Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Tuz, karabiber
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı kakule
Hazırlanışı
  • Tereyağı ve zeytinyağı karışımında küp doğranmış kuru soğanı kavurun. Pirinci ilave edin ve 3 – 4 dakika kavurmaya devam edin.
  • Üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyu, kakule ve safranı koyun.
  • Önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Üzüm, limon rendesi ve baharatını ekleyip demlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Safranlı & Üzümlü Pilav Not: Pilava kakuleyi ilave etmeden önce havanda döverek içindeki tanelerin çıkmasını sağlayın. Pilava tanelerle beraber ilave edin.