Narlı Bademli Bulgur Pilavı

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı badem içi
  • Tuz, karabiber
Üzerine;
  • kıyılmış maydanoz, nar taneleri, limon kabuğu rendesi
  • Nohudu bir gece evvelden ıslatın, ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Pilav tencerenizde küp doğranmış kuru soğanı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Tel şehriye ve bademi ekleyin, altın rengini alıncaya kadar kavurun. Bulguru ilave edip 6 – 7 dakika kavurmaya devam edin.
  • Üzerini İki parmak geçinceye kadar su ve nohutlarını koyup kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Baharat, kıyılmış maydanoz, rende limon kabuğu ve nar serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı badem içi
  • Tuz, karabiber
Üzerine;
  • kıyılmış maydanoz, nar taneleri, limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı
  • Nohudu bir gece evvelden ıslatın, ertesi gün 4 su bardağı su ile haşlayın. Pilav tencerenizde küp doğranmış kuru soğanı, zeytinyağı ve tereyağı karışımında şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Tel şehriye ve bademi ekleyin, altın rengini alıncaya kadar kavurun. Bulguru ilave edip 6 – 7 dakika kavurmaya devam edin.
  • Üzerini İki parmak geçinceye kadar su ve nohutlarını koyup kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Baharat, kıyılmış maydanoz, rende limon kabuğu ve nar serperek servis yapın.