Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 30 dk.
- Yarım paket filiz yumurtalı kırpık
- 100 gr. kuru kabak
- 50 gr. kuru biber
- Tuz
- 8 su bardağı su
Üzerine
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
- Tuz
- Kabak ve biberleri 8 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
- Aynı suya tuz ve makarnayı koyun. 8 dakika makarnayı haşladıktan sonra süzün.
- Süzülmüş sebze ve makarnayı harmanlayın.
- Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökün.
- Ayrı bir tavada, tereyağında kırmızı biber ve naneyi köpürterek üzerine dökün.
- Malzemeler
-
- Yarım paket filiz yumurtalı kırpık
- 100 gr. kuru kabak
- 50 gr. kuru biber
- Tuz
- 8 su bardağı su
Üzerine
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı kuru nane
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
- Tuz
- Hazırlanışı
-
- Kabak ve biberleri 8 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
- Aynı suya tuz ve makarnayı koyun. 8 dakika makarnayı haşladıktan sonra süzün.
- Süzülmüş sebze ve makarnayı harmanlayın.
- Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökün.
- Ayrı bir tavada, tereyağında kırmızı biber ve naneyi köpürterek üzerine dökün.