Kuru Kabak Mantısı

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • Yarım paket filiz yumurtalı kırpık
  • 100 gr. kuru kabak
  • 50 gr. kuru biber
  • Tuz
  • 8 su bardağı su
Üzerine
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
  • Tuz
  • Kabak ve biberleri 8 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  • Aynı suya tuz ve makarnayı koyun. 8 dakika makarnayı haşladıktan sonra süzün.
  • Süzülmüş sebze ve makarnayı harmanlayın.
  • Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Ayrı bir tavada, tereyağında kırmızı biber ve naneyi köpürterek üzerine dökün.
Malzemeler
  • Yarım paket filiz yumurtalı kırpık
  • 100 gr. kuru kabak
  • 50 gr. kuru biber
  • Tuz
  • 8 su bardağı su
Üzerine
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Kabak ve biberleri 8 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  • Aynı suya tuz ve makarnayı koyun. 8 dakika makarnayı haşladıktan sonra süzün.
  • Süzülmüş sebze ve makarnayı harmanlayın.
  • Üzerine çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Ayrı bir tavada, tereyağında kırmızı biber ve naneyi köpürterek üzerine dökün.