Kıymalı Islama Makarna

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • 1 paket kelebek makarna
  • 250 gr. kıyma
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Küp doğranmış kuru soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Doğranmış biberi ekleyin ve yemeği 15 dakika pişirin.
  • Baharatını serperek harmanlayın.
  • Süzülmüş makarnayla birleştirin ve arzu ederseniz yoğurtla servis yapın.
Makarna Hazırlanışı
  • 5 lt. suyu kaynatın.
  • Tuzunu ekleyerek karıştırın.
  • Kaynayan suya makarnalarınızı ilave edin, kapağı açık olarak tekrar kaynamaya bırakın ve arada sırada karıştırın.
  • Makarnayı 8 – 10 dakika haşlayın.
NOT: Arzu ederseniz makarnayı et suyu ile haşlayabilirsiniz. Üzerine rendelenmiş kaşar veya yoğurtla beraber fırınlayabilirsiniz.
Malzemeler
  • 1 paket kelebek makarna
  • 250 gr. kıyma
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
  • Tuz, karabiber
Üzerine
  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
  • Küp doğranmış kuru soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
  • Kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Doğranmış biberi ekleyin ve yemeği 15 dakika pişirin.
  • Baharatını serperek harmanlayın.
  • Süzülmüş makarnayla birleştirin ve arzu ederseniz yoğurtla servis yapın.
Makarna Hazırlanışı
  • 5 lt. suyu kaynatın.
  • Tuzunu ekleyerek karıştırın.
  • Kaynayan suya makarnalarınızı ilave edin, kapağı açık olarak tekrar kaynamaya bırakın ve arada sırada karıştırın.
  • Makarnayı 8 – 10 dakika haşlayın.
NOT: Arzu ederseniz makarnayı et suyu ile haşlayabilirsiniz. Üzerine rendelenmiş kaşar veya yoğurtla beraber fırınlayabilirsiniz.