Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 1 paket kelebek makarna
- 250 gr. kıyma
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
- Tuz, karabiber
Üzerine
- Sarımsaklı yoğurt
- Küp doğranmış kuru soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun.
- Salçayı ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar soteleyin.
- Doğranmış biberi ekleyin ve yemeği 15 dakika pişirin.
- Baharatını serperek harmanlayın.
- Süzülmüş makarnayla birleştirin ve arzu ederseniz yoğurtla servis yapın.
Makarna Hazırlanışı
- 5 lt. suyu kaynatın.
- Tuzunu ekleyerek karıştırın.
- Kaynayan suya makarnalarınızı ilave edin, kapağı açık olarak tekrar kaynamaya bırakın ve arada sırada karıştırın.
- Makarnayı 8 – 10 dakika haşlayın.
NOT: Arzu ederseniz makarnayı et suyu ile haşlayabilirsiniz. Üzerine rendelenmiş kaşar veya yoğurtla beraber fırınlayabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 1 paket kelebek makarna
- 250 gr. kıyma
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı ezilmiş sarımsak
- Tuz, karabiber
Üzerine
- Sarımsaklı yoğurt
- Hazırlanışı
-
- Küp doğranmış kuru soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun.
- Salçayı ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve suyunu çekene kadar soteleyin.
- Doğranmış biberi ekleyin ve yemeği 15 dakika pişirin.
- Baharatını serperek harmanlayın.
- Süzülmüş makarnayla birleştirin ve arzu ederseniz yoğurtla servis yapın.
Makarna Hazırlanışı
- 5 lt. suyu kaynatın.
- Tuzunu ekleyerek karıştırın.
- Kaynayan suya makarnalarınızı ilave edin, kapağı açık olarak tekrar kaynamaya bırakın ve arada sırada karıştırın.
- Makarnayı 8 – 10 dakika haşlayın.
NOT: Arzu ederseniz makarnayı et suyu ile haşlayabilirsiniz. Üzerine rendelenmiş kaşar veya yoğurtla beraber fırınlayabilirsiniz.