Karışık Ot Kavurmalı Makarna

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 1 paket istiridye makarna
  • 2 su bardağı doğranmış ebegümeci
  • 2 su bardağı doğranmış ıspanak
  • 2 su bardağı doğranmış ısırgan
  • Bir avuç pazı sapı
  • Yarım kg. labada, rezene, gelincik vs. bulunabilen otlar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz
  • Otları temizleyin ve doğrayın.
  • Zeytinyağında doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Otları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  • Makarnayı tuzlu ve kaynamış suda 8 dakika haşlayın
  • Haşlanmış ve süzülmüş makarnayla otlu karışımı harmanlayın.
  • Limon rendesi ve peynir serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 paket istiridye makarna
  • 2 su bardağı doğranmış ebegümeci
  • 2 su bardağı doğranmış ıspanak
  • 2 su bardağı doğranmış ısırgan
  • Bir avuç pazı sapı
  • Yarım kg. labada, rezene, gelincik vs. bulunabilen otlar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Otları temizleyin ve doğrayın.
  • Zeytinyağında doğranmış soğanı şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Otları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  • Makarnayı tuzlu ve kaynamış suda 8 dakika haşlayın
  • Haşlanmış ve süzülmüş makarnayla otlu karışımı harmanlayın.
  • Limon rendesi ve peynir serperek servis yapın.