Servis: 8 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 1 su bardağı erişte
Köfte Harcı
- Yarım kg. kıyma
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- 6 çorba kaşığı un – köfteleri yuvarlamak için
Makarna Sosu
- 10 yaprak karalahana
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı yeşil mercimek – ıslatılmış olsun
- 1 çorba kaşığı sumak
- Tuz
- 1,5 adet limon suyu
- 6 su bardağı su
Üzerine
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı reyhan
- Köfte malzemelerini bir kapta iyice yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayarak bir tepside unlayın.
- İnce kıyılmış karalahana ve kuru soğanı tereyağında kavurun.
- Salçayı ekleyin ve 3 – 4 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Mercimekleri de ekleyip karıştırın ve üzerine suyunu koyun.
- Mercimekler yumuşayınca hazırladığınız köfteleri ve erişteyi ekleyin.
- 10 dakika pişirdikten sonra baharat ve limon suyunu ilave edin.
- Ayrı bir tavada reyhanla beraber tereyağını köpürterek yemeğin üzerine dökün ve servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı erişte
Köfte Harcı
- Yarım kg. kıyma
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- 6 çorba kaşığı un – köfteleri yuvarlamak için
Makarna Sosu
- 10 yaprak karalahana
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı yeşil mercimek – ıslatılmış olsun
- 1 çorba kaşığı sumak
- Tuz
- 1,5 adet limon suyu
- 6 su bardağı su
Üzerine
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı reyhan
- Hazırlanışı
-
- Köfte malzemelerini bir kapta iyice yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler hazırlayarak bir tepside unlayın.
- İnce kıyılmış karalahana ve kuru soğanı tereyağında kavurun.
- Salçayı ekleyin ve 3 – 4 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Mercimekleri de ekleyip karıştırın ve üzerine suyunu koyun.
- Mercimekler yumuşayınca hazırladığınız köfteleri ve erişteyi ekleyin.
- 10 dakika pişirdikten sonra baharat ve limon suyunu ilave edin.
- Ayrı bir tavada reyhanla beraber tereyağını köpürterek yemeğin üzerine dökün ve servis yapın.