Hindili & Sebzeli Pilav

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gr. hindi göğüs kuşbaşı
  • 2 adet kırmızı – kapya biber
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı mısır
  • Tuz, karabiber, fesleğen
Üzerine
  • Kıyılmış maydanoz
  • Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın.
  • Tencereye zeytinyağını koyun.
  • Hindileri suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Doğranmış soğan, biber ve kabağı ekleyip kavurun.
  • Küp doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika soteleyin.
  • Mısır, baharat ve pirinci koyun.
  • Üzerini iki parmak geçecek dar su koyun, önce yüksek daha sonra kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin.
  • Kıyılmış maydanozu serpin ve tencerenin üzerini kağıt havluyla kaplayın, kapağını örtün.
  • 20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Malzemeler
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 300 gr. hindi göğüs kuşbaşı
  • 2 adet kırmızı – kapya biber
  • 1 adet kabak
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı mısır
  • Tuz, karabiber, fesleğen
Üzerine
  • Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
  • Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın.
  • Tencereye zeytinyağını koyun.
  • Hindileri suyunu çekene kadar soteleyin.
  • Doğranmış soğan, biber ve kabağı ekleyip kavurun.
  • Küp doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika soteleyin.
  • Mısır, baharat ve pirinci koyun.
  • Üzerini iki parmak geçecek dar su koyun, önce yüksek daha sonra kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin.
  • Kıyılmış maydanozu serpin ve tencerenin üzerini kağıt havluyla kaplayın, kapağını örtün.
  • 20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.