Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 300 gr. hindi göğüs kuşbaşı
- 2 adet kırmızı – kapya biber
- 1 adet kabak
- 2 adet domates
- Yarım su bardağı mısır
- Tuz, karabiber, fesleğen
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz
- Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın.
- Tencereye zeytinyağını koyun.
- Hindileri suyunu çekene kadar soteleyin.
- Doğranmış soğan, biber ve kabağı ekleyip kavurun.
- Küp doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika soteleyin.
- Mısır, baharat ve pirinci koyun.
- Üzerini iki parmak geçecek dar su koyun, önce yüksek daha sonra kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin.
- Kıyılmış maydanozu serpin ve tencerenin üzerini kağıt havluyla kaplayın, kapağını örtün.
- 20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 300 gr. hindi göğüs kuşbaşı
- 2 adet kırmızı – kapya biber
- 1 adet kabak
- 2 adet domates
- Yarım su bardağı mısır
- Tuz, karabiber, fesleğen
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın.
- Tencereye zeytinyağını koyun.
- Hindileri suyunu çekene kadar soteleyin.
- Doğranmış soğan, biber ve kabağı ekleyip kavurun.
- Küp doğranmış domatesi ekleyip 5 dakika soteleyin.
- Mısır, baharat ve pirinci koyun.
- Üzerini iki parmak geçecek dar su koyun, önce yüksek daha sonra kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin.
- Kıyılmış maydanozu serpin ve tencerenin üzerini kağıt havluyla kaplayın, kapağını örtün.
- 20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.