sosyete mantisi

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 35 – 40 dk.

  • 3 adet yufka

Kıymalı Harç

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 350 gr. kıyma
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1/4 demet maydanoz

Yufkaları Islatmak için

  • 1 çay bardağı su
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Servis için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Domates sos – arzunuza göre
  • Naneli tereyağı
  • Zeytinyağını tavaya koyun ve ısınınca, tüm doğranmış harç malzemelerini ekleyerek kavurun.
  • Kıyılmış maydanozu ilave edin ve ocağı kapatın.
  • Yufkaları dörde bölün.
  • Su ve zeytinyağını karıştırarak yufkaların üzerine sürün.
  • Kıymalı harcı bölünmüş yufkaların üzerine yayarak paylaştırın.
  • Her kıymalı yufkayı sararak rulo yapın ve kendi etrafında döndürerek yuvarlak olacak şekilde dolayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine tekrar yağlı su sürün. 160 derecede ısıtılmış fırında ya da air frayerda kızarıncaya kadar yaklaş yarım saat pişirin.
  • Üzerine yoğurt, domates sos ve tereyağlı nane dökerek sıcak sıcak servis yapın.
Malzemeler
  • 3 adet yufka

Kıymalı Harç

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 350 gr. kıyma
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1/4 demet maydanoz

Yufkaları Islatmak için

  • 1 çay bardağı su
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Servis için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Domates sos – arzunuza göre
  • Naneli tereyağı
Hazırlanışı
  • Zeytinyağını tavaya koyun ve ısınınca, tüm doğranmış harç malzemelerini ekleyerek kavurun.
  • Kıyılmış maydanozu ilave edin ve ocağı kapatın.
  • Yufkaları dörde bölün.
  • Su ve zeytinyağını karıştırarak yufkaların üzerine sürün.
  • Kıymalı harcı bölünmüş yufkaların üzerine yayarak paylaştırın.
  • Her kıymalı yufkayı sararak rulo yapın ve kendi etrafında döndürerek yuvarlak olacak şekilde dolayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine tekrar yağlı su sürün. 160 derecede ısıtılmış fırında ya da air frayerda kızarıncaya kadar yaklaş yarım saat pişirin.
  • Üzerine yoğurt, domates sos ve tereyağlı nane dökerek sıcak sıcak servis yapın.