Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 2 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Tuz, karabiber
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz veya dereotu, kiraz domates,
- Zeytinyağı ve sıvı yağ karışımında küp doğranmış kuru soğanı şeffalaşana kadar soteleyin.
- Yıkanmış pirinci ekleyerek 5 dakika kavurun.
- Doğranmış enginar, baharat, şeker ve üzerini 1 parmak geçecek kadar suyunu koyun.
- Önce yüksek daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- Kapağını açmadan 20 dakika dinlendirin.
- Kıyılmış maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet enginar
- 1 adet kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Tuz, karabiber
Üzerine
- Kıyılmış maydanoz veya dereotu, kiraz domates,
- Hazırlanışı
-
- Zeytinyağı ve sıvı yağ karışımında küp doğranmış kuru soğanı şeffalaşana kadar soteleyin.
- Yıkanmış pirinci ekleyerek 5 dakika kavurun.
- Doğranmış enginar, baharat, şeker ve üzerini 1 parmak geçecek kadar suyunu koyun.
- Önce yüksek daha sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- Kapağını açmadan 20 dakika dinlendirin.
- Kıyılmış maydanoz ve domatesle süsleyerek servis yapın.