Ekşili Patlıcan Fırın

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 1 paket ince uzun makarna
  • 2 adet patlıcan
  • Yarım kg. kuzu but kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 çorba kaşığı koruk ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
Üzerine
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
  • Patlıcanları soymadan iki parmak kalınlığında dilimleyin ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
  • Ayrı bir tencerede etle suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.
  • Doğranmış soğan, zeytinyağı ve sarımsağı ilave edin 5 dakika kavurun.
  • Küp doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Eğer suyu azalmışsa, makarnanın suyundan ekleyerek et yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Baharat ve ekşileri ekleyin.
  • Patlıcanları fırın tepsisine boşatın, üzerine zeytinyağı ve tuz serpin, 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Makarnayı 5 lt. tuzlu suda 8 – 9 dakika haşlayın ve süzün.
  • Makarna, patlıcan ve et yemeğini iyice harmanlayın, fırın kabına boşaltın.
  • Üzerine maydanoz ve peyniri serptikten sonra, peynir eriyene kadar fırınlayıp servis yapın.
Not: geleneksel tarifte makarna ve peynir kullanılmaz. Yemek yukarıda anlatıldığı gibi pişince, tüm malzeme çiğ patlıcanlarla beraber fırına konularak tekrar pişirilir.
Malzemeler
  • 1 paket ince uzun makarna
  • 2 adet patlıcan
  • Yarım kg. kuzu but kuşbaşı
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 çorba kaşığı koruk ekşisi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
Üzerine
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
  • Patlıcanları soymadan iki parmak kalınlığında dilimleyin ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
  • Ayrı bir tencerede etle suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.
  • Doğranmış soğan, zeytinyağı ve sarımsağı ilave edin 5 dakika kavurun.
  • Küp doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Eğer suyu azalmışsa, makarnanın suyundan ekleyerek et yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Baharat ve ekşileri ekleyin.
  • Patlıcanları fırın tepsisine boşatın, üzerine zeytinyağı ve tuz serpin, 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Makarnayı 5 lt. tuzlu suda 8 – 9 dakika haşlayın ve süzün.
  • Makarna, patlıcan ve et yemeğini iyice harmanlayın, fırın kabına boşaltın.
  • Üzerine maydanoz ve peyniri serptikten sonra, peynir eriyene kadar fırınlayıp servis yapın.
Not: geleneksel tarifte makarna ve peynir kullanılmaz. Yemek yukarıda anlatıldığı gibi pişince, tüm malzeme çiğ patlıcanlarla beraber fırına konularak tekrar pişirilir.