Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 1 paket ince uzun makarna
- 2 adet patlıcan
- Yarım kg. kuzu but kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 2 çorba kaşığı koruk ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Üzerine
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
- Patlıcanları soymadan iki parmak kalınlığında dilimleyin ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
- Ayrı bir tencerede etle suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.
- Doğranmış soğan, zeytinyağı ve sarımsağı ilave edin 5 dakika kavurun.
- Küp doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Eğer suyu azalmışsa, makarnanın suyundan ekleyerek et yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Baharat ve ekşileri ekleyin.
- Patlıcanları fırın tepsisine boşatın, üzerine zeytinyağı ve tuz serpin, 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Makarnayı 5 lt. tuzlu suda 8 – 9 dakika haşlayın ve süzün.
- Makarna, patlıcan ve et yemeğini iyice harmanlayın, fırın kabına boşaltın.
- Üzerine maydanoz ve peyniri serptikten sonra, peynir eriyene kadar fırınlayıp servis yapın.
Not: geleneksel tarifte makarna ve peynir kullanılmaz. Yemek yukarıda anlatıldığı gibi pişince, tüm malzeme çiğ patlıcanlarla beraber fırına konularak tekrar pişirilir.
- Malzemeler
-
- 1 paket ince uzun makarna
- 2 adet patlıcan
- Yarım kg. kuzu but kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 2 çorba kaşığı koruk ekşisi
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Üzerine
- 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Patlıcanları soymadan iki parmak kalınlığında dilimleyin ve tuzlu suda 20 dakika bekletin.
- Ayrı bir tencerede etle suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin.
- Doğranmış soğan, zeytinyağı ve sarımsağı ilave edin 5 dakika kavurun.
- Küp doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- Eğer suyu azalmışsa, makarnanın suyundan ekleyerek et yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Baharat ve ekşileri ekleyin.
- Patlıcanları fırın tepsisine boşatın, üzerine zeytinyağı ve tuz serpin, 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
- Makarnayı 5 lt. tuzlu suda 8 – 9 dakika haşlayın ve süzün.
- Makarna, patlıcan ve et yemeğini iyice harmanlayın, fırın kabına boşaltın.
- Üzerine maydanoz ve peyniri serptikten sonra, peynir eriyene kadar fırınlayıp servis yapın.
Not: geleneksel tarifte makarna ve peynir kullanılmaz. Yemek yukarıda anlatıldığı gibi pişince, tüm malzeme çiğ patlıcanlarla beraber fırına konularak tekrar pişirilir.