Ekşili (Eğşili) Pilav

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 3 su bardağı arpa şehriye
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 300 gr. ebegümeci
  • 300 gr. ısırgan otu
  • Yarım demet semizotu
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
  • Tereyağında kuru soğan ve salçayı kavurun.
  • Şehriyeyi ilave edin 2 – 3 dakika kavurmaya devam edin.
  • Üzerine 5 su bardağı su koyun ve bir taşım kaynatın.
  • Kıyılmış ebegümeci, ısırgan, taze soğan, semizotu, nane, dereotu, maydanozu ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını iyice kısın.
  • Ayrı bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın, yemeğin suyundan alarak ısıtın ve tekrar tencereye koyun, 15 dakika pişirin.
  • Baharatını ekleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 3 su bardağı arpa şehriye
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 300 gr. ebegümeci
  • 300 gr. ısırgan otu
  • Yarım demet semizotu
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Tereyağında kuru soğan ve salçayı kavurun.
  • Şehriyeyi ilave edin 2 – 3 dakika kavurmaya devam edin.
  • Üzerine 5 su bardağı su koyun ve bir taşım kaynatın.
  • Kıyılmış ebegümeci, ısırgan, taze soğan, semizotu, nane, dereotu, maydanozu ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını iyice kısın.
  • Ayrı bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın, yemeğin suyundan alarak ısıtın ve tekrar tencereye koyun, 15 dakika pişirin.
  • Baharatını ekleyerek servis yapın.

Etiketler