Servis: 8 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 3 su bardağı arpa şehriye
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 300 gr. ebegümeci
- 300 gr. ısırgan otu
- Yarım demet semizotu
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet dereotu
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- Tereyağında kuru soğan ve salçayı kavurun.
- Şehriyeyi ilave edin 2 – 3 dakika kavurmaya devam edin.
- Üzerine 5 su bardağı su koyun ve bir taşım kaynatın.
- Kıyılmış ebegümeci, ısırgan, taze soğan, semizotu, nane, dereotu, maydanozu ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını iyice kısın.
- Ayrı bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın, yemeğin suyundan alarak ısıtın ve tekrar tencereye koyun, 15 dakika pişirin.
- Baharatını ekleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 su bardağı arpa şehriye
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 300 gr. ebegümeci
- 300 gr. ısırgan otu
- Yarım demet semizotu
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet dereotu
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
- Tereyağında kuru soğan ve salçayı kavurun.
- Şehriyeyi ilave edin 2 – 3 dakika kavurmaya devam edin.
- Üzerine 5 su bardağı su koyun ve bir taşım kaynatın.
- Kıyılmış ebegümeci, ısırgan, taze soğan, semizotu, nane, dereotu, maydanozu ekleyin ve karıştırın. Ocağın altını iyice kısın.
- Ayrı bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpın, yemeğin suyundan alarak ısıtın ve tekrar tencereye koyun, 15 dakika pişirin.
- Baharatını ekleyerek servis yapın.