Servis: 4-6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 1,5 – 2 saat
- 1 paket makarna – kalem, ince uzun, boncuk
Dana Sos
- Yarım kg. dana sotelik
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 6 – 7 adet mantar – arzunuza göre
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber, kimyon
Üzerine
- Kıyılmış taze soğan veya maydanoz
- Etleri kendi suyunu çekinceye kadar tencerede kavurun.
- Tereyağı ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin.
- Doğranmış soğanı koyun ve birlikte 5 dakika daha kavurun.
- Üzerine doğranmış mantarları ilave edin ve 6 – 7 dakika soteleyin.
- 4 su bardağı su, ezilmiş sarımsak ve baharatla beraber etleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Aynı tencereye makarnayı boşaltın.
- Birlikte 8 dakika pişirin ( makarna tenceredeki suyu çekecek ).
- Makarnayı sosuyla birlikte kaselere paylaştırın.
- Kıyılmış soğanla birlikte servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 paket makarna – kalem, ince uzun, boncuk
Dana Sos
- Yarım kg. dana sotelik
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 6 – 7 adet mantar – arzunuza göre
- 1 adet defne yaprağı
- Tuz, karabiber, kimyon
Üzerine
- Kıyılmış taze soğan veya maydanoz
- Hazırlanışı
-
- Etleri kendi suyunu çekinceye kadar tencerede kavurun.
- Tereyağı ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin.
- Doğranmış soğanı koyun ve birlikte 5 dakika daha kavurun.
- Üzerine doğranmış mantarları ilave edin ve 6 – 7 dakika soteleyin.
- 4 su bardağı su, ezilmiş sarımsak ve baharatla beraber etleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Aynı tencereye makarnayı boşaltın.
- Birlikte 8 dakika pişirin ( makarna tenceredeki suyu çekecek ).
- Makarnayı sosuyla birlikte kaselere paylaştırın.
- Kıyılmış soğanla birlikte servis yapın.