Dana Yahnili Makarna

Servis: 4-6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme:  1,5 – 2 saat

  • 1 paket makarna – kalem, ince uzun, boncuk

Dana Sos

  • Yarım kg. dana sotelik 
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 6 – 7 adet mantar – arzunuza göre
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber, kimyon

Üzerine

  • Kıyılmış taze soğan veya maydanoz
  • Etleri kendi suyunu çekinceye kadar tencerede kavurun.
  • Tereyağı ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin.
  • Doğranmış soğanı koyun ve birlikte 5 dakika daha kavurun.
  • Üzerine doğranmış mantarları ilave edin ve 6 – 7 dakika soteleyin.
  • 4 su bardağı su, ezilmiş sarımsak ve baharatla beraber etleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Aynı tencereye makarnayı boşaltın.
  • Birlikte 8 dakika pişirin ( makarna tenceredeki suyu çekecek ).
  • Makarnayı sosuyla birlikte kaselere paylaştırın.
  • Kıyılmış soğanla birlikte servis yapın.
Malzemeler
  • 1 paket makarna – kalem, ince uzun, boncuk

Dana Sos

  • Yarım kg. dana sotelik 
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 6 – 7 adet mantar – arzunuza göre
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber, kimyon

Üzerine

  • Kıyılmış taze soğan veya maydanoz
Hazırlanışı
  • Etleri kendi suyunu çekinceye kadar tencerede kavurun.
  • Tereyağı ve zeytinyağını ekleyerek soteleyin.
  • Doğranmış soğanı koyun ve birlikte 5 dakika daha kavurun.
  • Üzerine doğranmış mantarları ilave edin ve 6 – 7 dakika soteleyin.
  • 4 su bardağı su, ezilmiş sarımsak ve baharatla beraber etleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Aynı tencereye makarnayı boşaltın.
  • Birlikte 8 dakika pişirin ( makarna tenceredeki suyu çekecek ).
  • Makarnayı sosuyla birlikte kaselere paylaştırın.
  • Kıyılmış soğanla birlikte servis yapın.