CEVIZLI EV ERISTESI

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 10 dk.

    • 500 gram un (yaklaşık 4 su bardağı)
    • 4 adet büyük boy yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 çay bardağı su (gerektikçe azar azar eklemek için)

    Uzerine

    1 su bardağı ceviz ici

    4 yemek kasigi tereyağı

    1 su bardağı peynir

      • Unu geniş bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
      • Yumurtaları bu havuza kırın ve tuzu ekleyin.
      • Unun kenarlarından başlayarak yumurtaları ve tuzu una yedirin.
      • Karışım yoğunlaşmaya başladığında elinizle yoğurmaya geçin.
      • Hamur toparlanıp sertleşene kadar yoğurmaya devam edin. 
      • Eğer hamur çok kuru ve sert görünüyorsa, yarım çay bardağı suyu azar azar ekleyin. Su miktarını dikkatlice ayarlayın; çok fazla su eklemek hamurun yapısını bozabilir.
      • Yoğurduğunuz hamuru top haline getirin ve üzerini nemli bir bezle örtün.
      • Hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süreçte hamur daha elastik hale gelir ve açılması kolaylaşır.
      • Dinlenen hamuru eşit büyüklükte 4-5 parçaya bölün.
      • Her bir parçayı un serpilmiş tezgahta oklava veya merdane ile ince yufkalar halinde açın.
      • Açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerinde 15-20 dakika kadar hafifçe kurutun.
      • Yufkaları rulo şeklinde sarın ve ince ince kesin.
      • Kestiğiniz erişteleri tamamen kuruması için serin ve havadar bir yerde birkaç gün bekletin. Ara sıra karıştırarak her tarafının kurumasını sağlayın.
      • Kuruyan erişteleri hava almayan kaplarda saklayabilirsiniz. Bez torbalar veya cam kavanozlar bu iş için idealdir.

    Pişirme

    • Kaynayan suya tuz ekleyin.
    • Erişteleri ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika haşlayın.
    • Cevizi tavada hafifçe kavurun.
    • Süzdükten sonra tereyağı, ceviz ve peynir ile karıştırarak servis edin.
Malzemeler
    • 500 gram un (yaklaşık 4 su bardağı)
    • 4 adet büyük boy yumurta
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 çay bardağı su (gerektikçe azar azar eklemek için)

    Uzerine

    1 su bardağı ceviz ici

    4 yemek kasigi tereyağı

    1 su bardağı peynir

Hazırlanışı
      • Unu geniş bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
      • Yumurtaları bu havuza kırın ve tuzu ekleyin.
      • Unun kenarlarından başlayarak yumurtaları ve tuzu una yedirin.
      • Karışım yoğunlaşmaya başladığında elinizle yoğurmaya geçin.
      • Hamur toparlanıp sertleşene kadar yoğurmaya devam edin. 
      • Eğer hamur çok kuru ve sert görünüyorsa, yarım çay bardağı suyu azar azar ekleyin. Su miktarını dikkatlice ayarlayın; çok fazla su eklemek hamurun yapısını bozabilir.
      • Yoğurduğunuz hamuru top haline getirin ve üzerini nemli bir bezle örtün.
      • Hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süreçte hamur daha elastik hale gelir ve açılması kolaylaşır.
      • Dinlenen hamuru eşit büyüklükte 4-5 parçaya bölün.
      • Her bir parçayı un serpilmiş tezgahta oklava veya merdane ile ince yufkalar halinde açın.
      • Açtığınız yufkaları temiz bir bez üzerinde 15-20 dakika kadar hafifçe kurutun.
      • Yufkaları rulo şeklinde sarın ve ince ince kesin.
      • Kestiğiniz erişteleri tamamen kuruması için serin ve havadar bir yerde birkaç gün bekletin. Ara sıra karıştırarak her tarafının kurumasını sağlayın.
      • Kuruyan erişteleri hava almayan kaplarda saklayabilirsiniz. Bez torbalar veya cam kavanozlar bu iş için idealdir.

    Pişirme

    • Kaynayan suya tuz ekleyin.
    • Erişteleri ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika haşlayın.
    • Cevizi tavada hafifçe kavurun.
    • Süzdükten sonra tereyağı, ceviz ve peynir ile karıştırarak servis edin.