Yağlı Biber Turşusu

Servis:

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 3 avuç biber
  • 2 domates
  • 5 diş sarımsak
  • Birer büyük boy çay bardağı zeytin yağı ve sirke
  • Birer tatlı kaşığı iri tuz ve şeker
  • Biberlerin saplarını ayıkla ortadan ikiye böl.
  • Domatesleri robotta hafif iri olacak şekilde çek.
  • Sirke ve zeytin yağı’nı kızdırdıktan sonra biberleri 2-3 dakika çevir.
  • Sarımsağı ekle 5 dakika birlikte kavur.
  • Domatesleri ekleyip 15 dakika pişir ve sıcak sıcak kavanoza al.
  • Ters çevirerek soguduktan sonra serin ve gölge bir yerde saklayabilirsin.
Malzemeler
  • 3 avuç biber
  • 2 domates
  • 5 diş sarımsak
  • Birer büyük boy çay bardağı zeytin yağı ve sirke
  • Birer tatlı kaşığı iri tuz ve şeker
Hazırlanışı
  • Biberlerin saplarını ayıkla ortadan ikiye böl.
  • Domatesleri robotta hafif iri olacak şekilde çek.
  • Sirke ve zeytin yağı’nı kızdırdıktan sonra biberleri 2-3 dakika çevir.
  • Sarımsağı ekle 5 dakika birlikte kavur.
  • Domatesleri ekleyip 15 dakika pişir ve sıcak sıcak kavanoza al.
  • Ters çevirerek soguduktan sonra serin ve gölge bir yerde saklayabilirsin.