Püreli Sebzeli Gevrek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 3 adet yufka
  • 2 su bardağı sıvıyağ – kızartmak için
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
Harç
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 adet kabak
  • 1 adet çarliston biber
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • Patatesi haşlayın, kabuklarını soyun ve sütle beraber ezerek püre haline getirin.
  • Havuç ve kabağı rendeleyin, domates ve biberi küçük küçük doğrayın.
  • Maydanoz ve baharatını ekleyerek harmanlayın.
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeleri hafifçe soteleyin.
  • Rendelenmiş peynir ve tüm harç malzemelerini birleştirin.
  • Yufkaları üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün.
  • Üzerine kaşıkla püreyi sürün.
  • Harcı böreğin içine koyup iri sigara böreği şeklinde sarın.
  • Kızgın sıvıyağda kızartarak sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 2 su bardağı sıvıyağ – kızartmak için
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı süt
Harç
  • 1 adet havuç
  • 1 adet domates
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 adet kabak
  • 1 adet çarliston biber
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Hazırlanışı
  • Patatesi haşlayın, kabuklarını soyun ve sütle beraber ezerek püre haline getirin.
  • Havuç ve kabağı rendeleyin, domates ve biberi küçük küçük doğrayın.
  • Maydanoz ve baharatını ekleyerek harmanlayın.
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağda sebzeleri hafifçe soteleyin.
  • Rendelenmiş peynir ve tüm harç malzemelerini birleştirin.
  • Yufkaları üçgen olacak şekilde 4 parçaya bölün.
  • Üzerine kaşıkla püreyi sürün.
  • Harcı böreğin içine koyup iri sigara böreği şeklinde sarın.
  • Kızgın sıvıyağda kızartarak sıcak olarak servis yapın.