Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 25 dk.

Hamur

3 su bardağı un
10 çorba kaşığı tereyağı – 150 gr.
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı soğuk su Birer fiske
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Harç 

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • 3 adet kirimizi kapya biber
  • 3 corba kasigi badem – file
  • 1 adet kirimizi soğan
  • 1 adet patates
  • Üzerine; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Hamur malzemelerini yoğurun ve sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hamurdan 6 adet olacak şekilde yuvarlaklar kesin.
  • Harcı hazırlamak için; haşlanmış 2 adet patatesi süt, tereyağı, peynir ve baharatla karıştırarak püre haline getirin.
  • Kapya biberi halkalar halinde doğrayın.
  • Biberleri tavada hafifçe cevirin.
  • Hamurlarin ortasına ve püreyi yayın, uzerine biberleri ve peyniri yayın, halka soğanları koyun, bademleri serpin.
  • Kenarlarini ice doğru katlayın.
  • Pişirmekte kagidi serilmiş tepsiye dizin.
  • Hamurlarin kenarlarını zeytinyağı ile yağlayın.
  • Firini 175 derecede işitin.
  • Üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler

Hamur

3 su bardağı un
10 çorba kaşığı tereyağı – 150 gr.
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı soğuk su Birer fiske
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Harç 

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı tulum peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz, karabiber
  • 3 adet kirimizi kapya biber
  • 3 corba kasigi badem – file
  • 1 adet kirimizi soğan
  • 1 adet patates
  • Üzerine; 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı
  • Hamur malzemelerini yoğurun ve sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hamurdan 6 adet olacak şekilde yuvarlaklar kesin.
  • Harcı hazırlamak için; haşlanmış 2 adet patatesi süt, tereyağı, peynir ve baharatla karıştırarak püre haline getirin.
  • Kapya biberi halkalar halinde doğrayın.
  • Biberleri tavada hafifçe cevirin.
  • Hamurlarin ortasına ve püreyi yayın, uzerine biberleri ve peyniri yayın, halka soğanları koyun, bademleri serpin.
  • Kenarlarini ice doğru katlayın.
  • Pişirmekte kagidi serilmiş tepsiye dizin.
  • Hamurlarin kenarlarını zeytinyağı ile yağlayın.
  • Firini 175 derecede işitin.
  • Üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.