Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 45 dk.
Hamur
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
Oturtmalı Harç
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz hardal
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı taze kaşar peynir ( farklı bir peynir de kullanabilirsiniz )
- Tuz, karabiber
Hamur Hazırlanışı
- Unu geniş bir kaseye koyun ve soğuk tereyağını bıçakla doğrayarak una ekleyin.
- Diğer tüm malzemeleri ilave edin ve yoğurun.
- Sert ancak dağılmayan kıvamda bir hamur hazırlayın.
- Yağlanmış kenarlı bir tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin.
- Kenar kısımlarına da hamurun yukarı doğru çıkmasını sağlayın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında tartın üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
Harç Hazırlanışı
- Tereyağında, doğranmış tüm sebzeleri soteleyin.
- Sebzeler yumuşayınca, baharatları, yumurta ve yoğurdu ilave edip hızlıca karıştırın.
- Hazırladığınız tartın üzerine harcınızı koyun ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarmadan önce kaşar peynirini serpin ve peynir kızarana kadar tekrar fırınlayın.
- Dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
Oturtmalı Harç
- 1 adet kabak
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz hardal
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı taze kaşar peynir ( farklı bir peynir de kullanabilirsiniz )
- Tuz, karabiber
- Hazırlanışı
-
Hamur Hazırlanışı
- Unu geniş bir kaseye koyun ve soğuk tereyağını bıçakla doğrayarak una ekleyin.
- Diğer tüm malzemeleri ilave edin ve yoğurun.
- Sert ancak dağılmayan kıvamda bir hamur hazırlayın.
- Yağlanmış kenarlı bir tepsiye elinizle bastırarak yerleştirin.
- Kenar kısımlarına da hamurun yukarı doğru çıkmasını sağlayın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında tartın üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
Harç Hazırlanışı
- Tereyağında, doğranmış tüm sebzeleri soteleyin.
- Sebzeler yumuşayınca, baharatları, yumurta ve yoğurdu ilave edip hızlıca karıştırın.
- Hazırladığınız tartın üzerine harcınızı koyun ve yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkarmadan önce kaşar peynirini serpin ve peynir kızarana kadar tekrar fırınlayın.
- Dilimleyerek servis yapın.