Servis: 6 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 1 su bardağı nohut
- 4 dilim ekmek içi
- 7 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmız biber
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar
- Yarım su bardağı un – azar azar eklenecek
- Tuz, karabiber
Üzerine
- 1 su bardağı galeta unu
- Kızartmak için sıvıyağ
- Nohutları bir gün soğuk suda bekletin.
- Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
- Unu azar azar ekleyerek, rendelenmiş soğan ve tüm malzemeyi birleştirip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yassı şekiller verin. Galeta ununu bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı nohut
- 4 dilim ekmek içi
- 7 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmız biber
- 1,5 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- Yarım demet maydanoz
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar
- Yarım su bardağı un – azar azar eklenecek
- Tuz, karabiber
Üzerine
- 1 su bardağı galeta unu
- Kızartmak için sıvıyağ
- Hazırlanışı
-
- Nohutları bir gün soğuk suda bekletin.
- Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
- Unu azar azar ekleyerek, rendelenmiş soğan ve tüm malzemeyi birleştirip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yassı şekiller verin. Galeta ununu bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın.