İçli Patates

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 30 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 3 adet patates – haşlanmış
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz, karabiber
Kıymalı Harç
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Üzerine
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 su bardağı sıvıyağ – kızartmak için
Harcı hazırlamak için;
  • Kıymayı kendi suyunu çekene kadar kavurun. Zeytinyağı ve doğranmış soğanları ekleyerek 5 – 6 dakika soteleyin. Maydanoz, baharat ve cevizi ilave edip karıştırın.
Patates köftesi için;
  • Bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun ve suyunu çekinceye kadar bekletin.
  • Haşlanmış ve rendelenmiş patates, un ve baharatı bulgura ekleyerek yoğurun.
  • Üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin.
  • Patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına kıymalı harcı paylaştırın.
  • Kıyma dışarı çıkmayacak şekilde kapatın.
  • Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartıp servis yapın.
Malzemeler
  • 3 adet patates – haşlanmış
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Tuz, karabiber
Kıymalı Harç
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
Üzerine
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 2 su bardağı sıvıyağ – kızartmak için
Hazırlanışı
Harcı hazırlamak için;
  • Kıymayı kendi suyunu çekene kadar kavurun. Zeytinyağı ve doğranmış soğanları ekleyerek 5 – 6 dakika soteleyin. Maydanoz, baharat ve cevizi ilave edip karıştırın.
Patates köftesi için;
  • Bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun ve suyunu çekinceye kadar bekletin.
  • Haşlanmış ve rendelenmiş patates, un ve baharatı bulgura ekleyerek yoğurun.
  • Üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin.
  • Patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına kıymalı harcı paylaştırın.
  • Kıyma dışarı çıkmayacak şekilde kapatın.
  • Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartıp servis yapın.