Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 30 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 3 adet patates – haşlanmış
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 4 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz, karabiber
Kıymalı Harç
- 300 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Üzerine
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 su bardağı sıvıyağ – kızartmak için
Harcı hazırlamak için;
- Kıymayı kendi suyunu çekene kadar kavurun. Zeytinyağı ve doğranmış soğanları ekleyerek 5 – 6 dakika soteleyin. Maydanoz, baharat ve cevizi ilave edip karıştırın.
Patates köftesi için;
- Bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun ve suyunu çekinceye kadar bekletin.
- Haşlanmış ve rendelenmiş patates, un ve baharatı bulgura ekleyerek yoğurun.
- Üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin.
- Patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına kıymalı harcı paylaştırın.
- Kıyma dışarı çıkmayacak şekilde kapatın.
- Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartıp servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 adet patates – haşlanmış
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 4 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Tuz, karabiber
Kıymalı Harç
- 300 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
- 1 çay bardağı ceviz içi
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
Üzerine
- 2 adet yumurta akı
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 su bardağı sıvıyağ – kızartmak için
- Hazırlanışı
-
Harcı hazırlamak için;
- Kıymayı kendi suyunu çekene kadar kavurun. Zeytinyağı ve doğranmış soğanları ekleyerek 5 – 6 dakika soteleyin. Maydanoz, baharat ve cevizi ilave edip karıştırın.
Patates köftesi için;
- Bulgurun üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun ve suyunu çekinceye kadar bekletin.
- Haşlanmış ve rendelenmiş patates, un ve baharatı bulgura ekleyerek yoğurun.
- Üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin.
- Patatesli karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortasına kıymalı harcı paylaştırın.
- Kıyma dışarı çıkmayacak şekilde kapatın.
- Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın ve kızgın sıvıyağda kızartıp servis yapın.