Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 15 dk.
Malzemeler
250 gr. nohut
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
½ demet maydanoz
1 adet yeşilbiber
2 çorba kaşığı un
5 adet taze soğan
3-4 dal taze kişniş
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Tahin sos
1 su bardağı tahin
2 adet limon suyu
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber
- 2 adet kuru soğan
- Kaplama Hamuru
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta – akı ve sarısını ayırın
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
Falafel hazırlanışı
- Nohutları bir gün soğuk suda bekletin.
- Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
- Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın.
- Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat ve unu iyice karıştırın.
- Çok kuru olursa azar azar su ekleyin ve yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kızgın yağda altın rengini alana dek kızartın.
- Yağın fazlasını almak için peçete üzerine koyun.
Tahin sos hazırlanışı
- Tüm malzemeyi, mutfak robotunda karıştırın.
- Doğranmış marul yapraklarının üzerine falafelleri koyun, tahin sos dökerek servis yapın.
NOT: Tahin sosunu, balıklarda ve tavuklarda da kullanabilirsiniz.
- Malzemeler
-
Malzemeler
250 gr. nohut
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
½ demet maydanoz
1 adet yeşilbiber
2 çorba kaşığı un
5 adet taze soğan
3-4 dal taze kişniş
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Tahin sos
1 su bardağı tahin
2 adet limon suyu
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber
- 2 adet kuru soğan
- Kaplama Hamuru
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta – akı ve sarısını ayırın
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Hazırlanışı
-
Falafel hazırlanışı
- Nohutları bir gün soğuk suda bekletin.
- Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
- Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın.
- Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat ve unu iyice karıştırın.
- Çok kuru olursa azar azar su ekleyin ve yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kızgın yağda altın rengini alana dek kızartın.
- Yağın fazlasını almak için peçete üzerine koyun.
Tahin sos hazırlanışı
- Tüm malzemeyi, mutfak robotunda karıştırın.
- Doğranmış marul yapraklarının üzerine falafelleri koyun, tahin sos dökerek servis yapın.
NOT: Tahin sosunu, balıklarda ve tavuklarda da kullanabilirsiniz.