Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35 dk.

Pişirme: 15 dk.

Malzemeler

250 gr. nohut

5 diş sarımsak

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı toz kişniş

1 tatlı kaşığı kimyon

½  demet maydanoz

1 adet yeşilbiber

2 çorba kaşığı un

5 adet taze soğan

3-4 dal taze kişniş

Tuz, karabiber

Kızartmak için sıvıyağ

Tahin sos

1 su bardağı tahin

2 adet limon suyu

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz

Tuz, karabiber

  • 2 adet kuru soğan
  • Kaplama Hamuru
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta – akı ve sarısını ayırın
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Falafel hazırlanışı

  • Nohutları bir gün soğuk suda bekletin.
  • Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın.
  • Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat ve unu iyice karıştırın.
  • Çok kuru olursa azar azar su ekleyin ve yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kızgın yağda altın rengini alana dek kızartın.
  • Yağın fazlasını almak için peçete üzerine koyun.

Tahin sos hazırlanışı

  • Tüm malzemeyi, mutfak robotunda karıştırın.
  • Doğranmış marul yapraklarının üzerine falafelleri koyun, tahin sos dökerek servis yapın.

NOT: Tahin sosunu, balıklarda ve tavuklarda da kullanabilirsiniz. 

Malzemeler

Malzemeler

250 gr. nohut

5 diş sarımsak

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı toz kişniş

1 tatlı kaşığı kimyon

½  demet maydanoz

1 adet yeşilbiber

2 çorba kaşığı un

5 adet taze soğan

3-4 dal taze kişniş

Tuz, karabiber

Kızartmak için sıvıyağ

Tahin sos

1 su bardağı tahin

2 adet limon suyu

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz

Tuz, karabiber

  • 2 adet kuru soğan
  • Kaplama Hamuru
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta – akı ve sarısını ayırın
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı

Falafel hazırlanışı

  • Nohutları bir gün soğuk suda bekletin.
  • Suyunu süzün ve mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Tüm yeşil malzemeyi ince ince doğrayın.
  • Püre halindeki nohuttan 3-4 kaşık alarak, yeşilliklerle beraber mutfak robotunda birleştirin, kalan nohutları, tüm baharat ve unu iyice karıştırın.
  • Çok kuru olursa azar azar su ekleyin ve yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kızgın yağda altın rengini alana dek kızartın.
  • Yağın fazlasını almak için peçete üzerine koyun.

Tahin sos hazırlanışı

  • Tüm malzemeyi, mutfak robotunda karıştırın.
  • Doğranmış marul yapraklarının üzerine falafelleri koyun, tahin sos dökerek servis yapın.

NOT: Tahin sosunu, balıklarda ve tavuklarda da kullanabilirsiniz.