Baharatlı patates - haslamadan

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 5 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 1 kg bebek patates
  • 4 – 5 yemek kasigi zeytinyagi
  • Birer tatli kasigi; mercan köşk, pul biber, kekik
  • Birer tatli kasigi; KIMYON, ZERDECAL, ZENCEFIL – OPSIYONEL
  • Tuz, karabiber
  • Patatesleri fırçayla yıkayın, kurulayıp ikiye bolun.
  • Tavaya patates ve zeytynyagini koyun.
  • Tavayı sürekli sallayarak patatesleri pişirin.
  • Bu islem Sabir gerektirir, arzu ederseniz onceden biraz haşlayabilirsiniz ama bu sekilde daha lezzetli olacaktır.
  • Pismesine yakin baharatları ekleyin ve nazikçe harmanlayın.
  • Sicak olarak servis yapin.
Malzemeler
  • 1 kg bebek patates
  • 4 – 5 yemek kasigi zeytinyagi
  • Birer tatli kasigi; mercan köşk, pul biber, kekik
  • Birer tatli kasigi; KIMYON, ZERDECAL, ZENCEFIL – OPSIYONEL
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı
  • Patatesleri fırçayla yıkayın, kurulayıp ikiye bolun.
  • Tavaya patates ve zeytynyagini koyun.
  • Tavayı sürekli sallayarak patatesleri pişirin.
  • Bu islem Sabir gerektirir, arzu ederseniz onceden biraz haşlayabilirsiniz ama bu sekilde daha lezzetli olacaktır.
  • Pismesine yakin baharatları ekleyin ve nazikçe harmanlayın.
  • Sicak olarak servis yapin.