Servis: 2 kişi

Hazırlama: 5-6 dk.

Pişirme: –

Zeytin, Akdeniz’in doğal bitki örtüsünün bir elemanıdır ve tarihin her döneminde halk tıbbında önemli bir kullanım alanına sahip olmuştur.

Zeytinin tarihine bakıldığı zaman, geleneksel tedavi bilgisi ve uygulamaları ile yapılacak bilimsel çalışmalara yön vermiştir.

HALK ARASINDA KULLANILIŞI

Zeytin yaprakları idrar söktürücü, kabızlık giderici, ateş düşürücü ve şeker düşürücü olarak kullanılmaktadır. Ayrıca yara pansumanında temizleyici olarak yararlanılmaktadır.

Zeytin yaprağı çayı kullanırken; tansiyon, şeker ve kan pıhtılaşması ilaçları alınırken çok dikkatle ve doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

  • 2 çay fincanı su
  • 2 çorba kaşığı zeytin yaprağı
  • Suyu bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.
  • 1 dakika sonra zeytin yapraklarını ekleyin.
  • 5 – 6 dakika sonra süzerek servis yapın.
Malzemeler
  • 2 çay fincanı su
  • 2 çorba kaşığı zeytin yaprağı
Hazırlanışı
  • Suyu bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.
  • 1 dakika sonra zeytin yapraklarını ekleyin.
  • 5 – 6 dakika sonra süzerek servis yapın.