Zencefilli Limonata

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 1 gün

Pişirme: 0 dk.

  • 5 adet limon suyu ve kabukları
  • 2 adet portakal suyu ve kabukları
  • 1 su bardağı tozşeker – azar azar eklenecek
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 5 – 6 dal taze nane
  • 8 su bardağı su
  • Rendelenmiş meyve kabuklarını zencefil rendesi, 2 çorba kaşığı tozşeker ve taze naneyle beraber iyice ovun.
  • Üzerini streçle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün üzerine sıktığımız portakal ve limon suyunu, tozşeker ve suyunu koyun.
  • Karıştırarak şekeri eritin.
  • Süzgeçle karışımı süzün ve üzerini kapatarak buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ve dilim limonla servis yapın.
Not: Limon ve portakal kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin. Aksi takdirde limonatanızın tadı buruk olabilir.
Malzemeler
  • 5 adet limon suyu ve kabukları
  • 2 adet portakal suyu ve kabukları
  • 1 su bardağı tozşeker – azar azar eklenecek
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 5 – 6 dal taze nane
  • 8 su bardağı su
Hazırlanışı
  • Rendelenmiş meyve kabuklarını zencefil rendesi, 2 çorba kaşığı tozşeker ve taze naneyle beraber iyice ovun.
  • Üzerini streçle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün üzerine sıktığımız portakal ve limon suyunu, tozşeker ve suyunu koyun.
  • Karıştırarak şekeri eritin.
  • Süzgeçle karışımı süzün ve üzerini kapatarak buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ve dilim limonla servis yapın.
Not: Limon ve portakal kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin. Aksi takdirde limonatanızın tadı buruk olabilir.