Vişne Şurubu

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 2 gün

Pişirme: 40 dk.

  • 2 kg. vişne
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Vişneleri yıkayın, sap ve çekirdeklerini çıkratın.
  • Tencereye tozşeker, kırılmış tarçın ve vişneyi kat kat döşeyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün iyice bastırarak şekerle vişneyi karıştırın ve tekrar buzdolabına koyun. Karışımı bir gece daha buzdolabında bekletin.
  • Vişneler iyice suyunu bıraktığında bir taşım kaynatıp soğutun.
  • Karışımı ezerek tülbentten geçirin ve cam bir kavanoza koyun.
  • Servis sırasında bardaklara vişne şurubunu paylaştırın.
  • Üzerine arzu ettiğiniz kadar su ve buz koyarak servis yapın.
Malzemeler
  • 2 kg. vişne
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı
  • Vişneleri yıkayın, sap ve çekirdeklerini çıkratın.
  • Tencereye tozşeker, kırılmış tarçın ve vişneyi kat kat döşeyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün iyice bastırarak şekerle vişneyi karıştırın ve tekrar buzdolabına koyun. Karışımı bir gece daha buzdolabında bekletin.
  • Vişneler iyice suyunu bıraktığında bir taşım kaynatıp soğutun.
  • Karışımı ezerek tülbentten geçirin ve cam bir kavanoza koyun.
  • Servis sırasında bardaklara vişne şurubunu paylaştırın.
  • Üzerine arzu ettiğiniz kadar su ve buz koyarak servis yapın.