Servis:4 kişilik

Hazırlama: 5 dk.

Pişirme: 35 dk.

  • Yarım ananas kabuğu 
  • 2 çubuk tarçın
  • 6 diş karanfil
  • Yarım limon suyu
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı zencefil rende
  • 4 dal reyhan
  • 1 lt su icin 1 yemek kasigi karbonat ve 2 yemek kasigi sirkeyi karistirin.
  • Ananas kabuklarını iyice yıkayın ve yarim saat sirke ve karbonat karisiminda bekleterek durulayın.
  • Taze zencefilin kabuklarını soyun ve rendeleyerek bal ve limon suyunda 15 dakika bekletin.
  • Ananas kabuklarını tarçın kabuğu ile birlikte yarim saat kaynatın ve sogutun.
  • Sogurken icine reyhan ekleyin.
  • Zencefil ve bal karisimindan ilave edin ve karistirin.
  • Suzerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapin.
Malzemeler
  • Yarım ananas kabuğu 
  • 2 çubuk tarçın
  • 6 diş karanfil
  • Yarım limon suyu
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı zencefil rende
  • 4 dal reyhan
Hazırlanışı
  • 1 lt su icin 1 yemek kasigi karbonat ve 2 yemek kasigi sirkeyi karistirin.
  • Ananas kabuklarını iyice yıkayın ve yarim saat sirke ve karbonat karisiminda bekleterek durulayın.
  • Taze zencefilin kabuklarını soyun ve rendeleyerek bal ve limon suyunda 15 dakika bekletin.
  • Ananas kabuklarını tarçın kabuğu ile birlikte yarim saat kaynatın ve sogutun.
  • Sogurken icine reyhan ekleyin.
  • Zencefil ve bal karisimindan ilave edin ve karistirin.
  • Suzerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapin.