Yulaflı Kepek Ekmeği

Servis: x kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı kepekli un
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı su – ılık
  • 1 adet yaş maya – 42 gr.
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
  • 2 çorba kaşığı yulaf kepeği
  • Maya, şeker ve 1 bardak suyu bir kapta karıştırın.
  • Mayalı suyun hacmi iki katına çıkıncaya kadar bekleyin.
  • Geniş bir karıştırma kabına tuzla birlikte unları koyun. Mayalanmış suyu una ilave edin.
  • Kalan suyu da azar azar ekleyerek yumuşak kıvamda ancak ele çok yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru sıvı yağ ile yağlanmış cam kaseye aktarın.
  • Hamurun üzerini streçle kapatın ve oda sıcaklığında 1,5 – 2 saat dinlendirin.
  • Un serpilmiş tezgaha mayalanan hamuru alın.
  • Nazikçe 1- 2 kez yoğurun. Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen iki kalıba hamuru paylaştırın.
  • Hamurları oda sıcaklığında 15 dakika daha bekletin.
  • Üzerine su serpin ve yulaf kepeği ekleyin.
  • 210 derecede ısıtılmış fırında 15 pişirin.
  • Fırının ısısını daha sonra 200 dereceye düşürün ve üzeri kahverengileşinceye ve kabuk sertleşinceye kadar pişirin.
  • Pişen ekmeği fırın ızgarası üzerine alın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
NOT: Pişirirken fırının tabanına su dolu bir kap koyarak fırının nemli olmasını sağlayın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı kepekli un
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı su – ılık
  • 1 adet yaş maya – 42 gr.
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
  • 2 çorba kaşığı yulaf kepeği
Hazırlanışı
  • Maya, şeker ve 1 bardak suyu bir kapta karıştırın.
  • Mayalı suyun hacmi iki katına çıkıncaya kadar bekleyin.
  • Geniş bir karıştırma kabına tuzla birlikte unları koyun. Mayalanmış suyu una ilave edin.
  • Kalan suyu da azar azar ekleyerek yumuşak kıvamda ancak ele çok yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru sıvı yağ ile yağlanmış cam kaseye aktarın.
  • Hamurun üzerini streçle kapatın ve oda sıcaklığında 1,5 – 2 saat dinlendirin.
  • Un serpilmiş tezgaha mayalanan hamuru alın.
  • Nazikçe 1- 2 kez yoğurun. Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen iki kalıba hamuru paylaştırın.
  • Hamurları oda sıcaklığında 15 dakika daha bekletin.
  • Üzerine su serpin ve yulaf kepeği ekleyin.
  • 210 derecede ısıtılmış fırında 15 pişirin.
  • Fırının ısısını daha sonra 200 dereceye düşürün ve üzeri kahverengileşinceye ve kabuk sertleşinceye kadar pişirin.
  • Pişen ekmeği fırın ızgarası üzerine alın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
NOT: Pişirirken fırının tabanına su dolu bir kap koyarak fırının nemli olmasını sağlayın.