Servis: x kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 1 su bardağı yulaf unu
- 1 su bardağı kepekli un
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 2 su bardağı su – ılık
- 1 adet yaş maya – 42 gr.
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
- 2 çorba kaşığı yulaf kepeği
- Maya, şeker ve 1 bardak suyu bir kapta karıştırın.
- Mayalı suyun hacmi iki katına çıkıncaya kadar bekleyin.
- Geniş bir karıştırma kabına tuzla birlikte unları koyun. Mayalanmış suyu una ilave edin.
- Kalan suyu da azar azar ekleyerek yumuşak kıvamda ancak ele çok yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru sıvı yağ ile yağlanmış cam kaseye aktarın.
- Hamurun üzerini streçle kapatın ve oda sıcaklığında 1,5 – 2 saat dinlendirin.
- Un serpilmiş tezgaha mayalanan hamuru alın.
- Nazikçe 1- 2 kez yoğurun. Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen iki kalıba hamuru paylaştırın.
- Hamurları oda sıcaklığında 15 dakika daha bekletin.
- Üzerine su serpin ve yulaf kepeği ekleyin.
- 210 derecede ısıtılmış fırında 15 pişirin.
- Fırının ısısını daha sonra 200 dereceye düşürün ve üzeri kahverengileşinceye ve kabuk sertleşinceye kadar pişirin.
- Pişen ekmeği fırın ızgarası üzerine alın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
NOT: Pişirirken fırının tabanına su dolu bir kap koyarak fırının nemli olmasını sağlayın.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı yulaf unu
- 1 su bardağı kepekli un
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 2 su bardağı su – ılık
- 1 adet yaş maya – 42 gr.
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
- 2 çorba kaşığı yulaf kepeği
- Hazırlanışı
-
- Maya, şeker ve 1 bardak suyu bir kapta karıştırın.
- Mayalı suyun hacmi iki katına çıkıncaya kadar bekleyin.
- Geniş bir karıştırma kabına tuzla birlikte unları koyun. Mayalanmış suyu una ilave edin.
- Kalan suyu da azar azar ekleyerek yumuşak kıvamda ancak ele çok yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru sıvı yağ ile yağlanmış cam kaseye aktarın.
- Hamurun üzerini streçle kapatın ve oda sıcaklığında 1,5 – 2 saat dinlendirin.
- Un serpilmiş tezgaha mayalanan hamuru alın.
- Nazikçe 1- 2 kez yoğurun. Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen iki kalıba hamuru paylaştırın.
- Hamurları oda sıcaklığında 15 dakika daha bekletin.
- Üzerine su serpin ve yulaf kepeği ekleyin.
- 210 derecede ısıtılmış fırında 15 pişirin.
- Fırının ısısını daha sonra 200 dereceye düşürün ve üzeri kahverengileşinceye ve kabuk sertleşinceye kadar pişirin.
- Pişen ekmeği fırın ızgarası üzerine alın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
NOT: Pişirirken fırının tabanına su dolu bir kap koyarak fırının nemli olmasını sağlayın.