Reyhanlı Lokma Pide

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 90 dk.

Pişirme: 30 dk.

Hamur
  • Yarım paket yaş maya – 21 gr.
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 çay bardağı su – azar azar eklenecek
  • Tuz
Üzerine
  • 1 su bardağı rendelenmi kaşar peynir
  • Yarım su bardağı taze soğan
  • 2 çorba kaşığı maydanoz
  • 1 /4 demet roka
  • 6 dal reyhan
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
  • Suyu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ya da su ekleyin. Üzerini kapatarak oda ısısında 1 saat dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hamurdan bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kıyılmış reyhan, roka, taze soğan, maydanoz, yumurta ve karabiberi elinizle hafif ovarak karıştırın.
  • Peyniri ekleyip harmanlayın.
  • Hamurların üzerine harcn yarısını paylaştırın.
  • 15 dakika daha oda ısısında beklettikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kalan harcı tekrar üzerine koyarak servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • Yarım paket yaş maya – 21 gr.
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 çay bardağı su – azar azar eklenecek
  • Tuz
Üzerine
  • 1 su bardağı rendelenmi kaşar peynir
  • Yarım su bardağı taze soğan
  • 2 çorba kaşığı maydanoz
  • 1 /4 demet roka
  • 6 dal reyhan
  • 1 adet yumurta
  • Karabiber
Hazırlanışı
  • Suyu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlamak için gerekirse un ya da su ekleyin. Üzerini kapatarak oda ısısında 1 saat dinlendirin.
  • Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
  • Hamurdan bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kıyılmış reyhan, roka, taze soğan, maydanoz, yumurta ve karabiberi elinizle hafif ovarak karıştırın.
  • Peyniri ekleyip harmanlayın.
  • Hamurların üzerine harcn yarısını paylaştırın.
  • 15 dakika daha oda ısısında beklettikten sonra 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Kalan harcı tekrar üzerine koyarak servis yapın.