Pazılı Anasonlu Bici Börek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 60 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 4 adet yufka
Börek Harcı
  • Yarım demet taze soğan
  • 500 gr. pazı
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı anason
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Börek Sosu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • Doğranmış pazı ve taze soğanı, tereyağında anasonla beraber, hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Sirke ve baharatları ekleyerek harmanlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsinize ilk yufkanızı serin.
  • Üzerine erimiş tereyağı, süt ve yumurtayı çırparak dökün.
  • 2. yufkayı serin ve pazılı harcı üzerine yayın.
  • Kalan iki yufkayı da aralarına sütlü karışımdan dökerek ıslatın.
  • En üste kalan sosu dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
  • 4 adet yufka
Börek Harcı
  • Yarım demet taze soğan
  • 500 gr. pazı
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı anason
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Börek Sosu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
Hazırlanışı
  • Doğranmış pazı ve taze soğanı, tereyağında anasonla beraber, hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Sirke ve baharatları ekleyerek harmanlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsinize ilk yufkanızı serin.
  • Üzerine erimiş tereyağı, süt ve yumurtayı çırparak dökün.
  • 2. yufkayı serin ve pazılı harcı üzerine yayın.
  • Kalan iki yufkayı da aralarına sütlü karışımdan dökerek ıslatın.
  • En üste kalan sosu dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.