Servis: 6 kişi
Hazırlama: 60 dk.
Pişirme: 40 dk.
- 4 adet yufka
Börek Harcı
- Yarım demet taze soğan
- 500 gr. pazı
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı anason
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Börek Sosu
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- Doğranmış pazı ve taze soğanı, tereyağında anasonla beraber, hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Sirke ve baharatları ekleyerek harmanlayın.
- Yağlanmış fırın tepsinize ilk yufkanızı serin.
- Üzerine erimiş tereyağı, süt ve yumurtayı çırparak dökün.
- 2. yufkayı serin ve pazılı harcı üzerine yayın.
- Kalan iki yufkayı da aralarına sütlü karışımdan dökerek ıslatın.
- En üste kalan sosu dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 4 adet yufka
Börek Harcı
- Yarım demet taze soğan
- 500 gr. pazı
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı anason
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Börek Sosu
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Doğranmış pazı ve taze soğanı, tereyağında anasonla beraber, hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Sirke ve baharatları ekleyerek harmanlayın.
- Yağlanmış fırın tepsinize ilk yufkanızı serin.
- Üzerine erimiş tereyağı, süt ve yumurtayı çırparak dökün.
- 2. yufkayı serin ve pazılı harcı üzerine yayın.
- Kalan iki yufkayı da aralarına sütlü karışımdan dökerek ıslatın.
- En üste kalan sosu dökün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alıncaya kadar pişirin.