Servis: 6 kişi

Hazırlama: 120 dk.

Pişirme: 10 dk.

Hamur
  • 4 – 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Tuz
  • 4 çorba kaşığı sirke
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Mercimekli & Taze Soğanlı Muska Harcı
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Mayayı ılık suya koyun ve karıştırın, hacmi iki katına çıkıncaya kadar bekleyin.
  • Hamur malzemelerini, mayayla beraber geniş bir kaseye koyun ve elinize yapışmayan elastik bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ya da su ekleyerek yoğurun.
  • Hamurunuzun üzerini kapatarak 2 saat oda ısısında mayalandırın.
  • Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak unlanmış tezgahta, yarım parmak kalınlığında açın.
  • Ortasına harcınızı koyun ve dışına çıkmayacak şekilde kenarlarını bastırın.
  • Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve kızgın sıvı yağda çevirerek altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  • Fazla yağını almak için peçete üzerine çıkartın.
Harç Hazırlanışı
  • Sıvı yağda doğranmış taze soğanları soteleyin.
  • Haşlanmış mercimek ve tüm malzemeyi ekleyin.
  • atalla bastırarak iyice karıştırın.
Malzemeler
Hamur
  • 4 – 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Tuz
  • 4 çorba kaşığı sirke
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Mercimekli & Taze Soğanlı Muska Harcı
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Hazırlanışı
  • Mayayı ılık suya koyun ve karıştırın, hacmi iki katına çıkıncaya kadar bekleyin.
  • Hamur malzemelerini, mayayla beraber geniş bir kaseye koyun ve elinize yapışmayan elastik bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ya da su ekleyerek yoğurun.
  • Hamurunuzun üzerini kapatarak 2 saat oda ısısında mayalandırın.
  • Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak unlanmış tezgahta, yarım parmak kalınlığında açın.
  • Ortasına harcınızı koyun ve dışına çıkmayacak şekilde kenarlarını bastırın.
  • Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın ve kızgın sıvı yağda çevirerek altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  • Fazla yağını almak için peçete üzerine çıkartın.
Harç Hazırlanışı
  • Sıvı yağda doğranmış taze soğanları soteleyin.
  • Haşlanmış mercimek ve tüm malzemeyi ekleyin.
  • atalla bastırarak iyice karıştırın.