Kıymalı Kaşarlı Pide

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 60 dk.

Pişirme: 30 dk.

Hamur
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
Kıymalı Harç
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Kıymalı kaşarlı pide yapmak için ılık suda mayayı eritin ve oda sıcaklığında bekleterek, hacminin iki katına çıkmasını sağlayın.
  • Mayayla beraber diğer hamur malzemelerini yoğurun ve elastik bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ya da su ilave edin.
  • Hamurunuzu oda sıcaklığında mayalanması için 1 saat bekletin.
  • Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Kenarlarına boşluk bırakarak üzerine kıymalı harcı paylaştırın.
  • Kenarlarını üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurtayla karıştırılmış sıvı yağ sürün.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Kıymalı Pide Harcı Hazırlanışı
  • Ayrı bir kasede, çok ince kıyılmış kuru soğan, sivri biber, baharatlar, kaşar peyniri ve kıymayı yoğurun.
Malzemeler
Hamur
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
Kıymalı Harç
  • 300 gr. kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 6 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı
  • Kıymalı kaşarlı pide yapmak için ılık suda mayayı eritin ve oda sıcaklığında bekleterek, hacminin iki katına çıkmasını sağlayın.
  • Mayayla beraber diğer hamur malzemelerini yoğurun ve elastik bir hamur elde etmek için gerekirse azar azar un ya da su ilave edin.
  • Hamurunuzu oda sıcaklığında mayalanması için 1 saat bekletin.
  • Hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Kenarlarına boşluk bırakarak üzerine kıymalı harcı paylaştırın.
  • Kenarlarını üzerine doğru kapatın. Kenarlarına yumurtayla karıştırılmış sıvı yağ sürün.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Kıymalı Pide Harcı Hazırlanışı
  • Ayrı bir kasede, çok ince kıyılmış kuru soğan, sivri biber, baharatlar, kaşar peyniri ve kıymayı yoğurun.