Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
Hamur
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya – 42 gr.
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 4 – 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 çorba kaşığı su
Kirazlı Harç
- 2 avuç kiraz – çekirdekleri ayıklanmış
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Ilık süt, su ve şekeri mayayı karıştırın. 10 dakika bekletin.
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmek için gerekirse un ilave edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
- Hamuru unlanmış tezgahta iki parmak kalınlığında açın.
- Ortasına kirazlı harcı koyun ve açılmayacak şekilde kapatın.
- Üzerine suyla çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Dilimleyerek servis yapın.
Kirazlı Harç Hazırlanışı
- Kirazları şekerle beraber 45 dakika pişirin.
- Nişastayla suyu çırpın ve kirazlara ekleyin.
- Üzümle beraber tüm harcı karıştırıp soğutun.
- Malzemeler
-
Hamur
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya – 42 gr.
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 4 – 5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Üzerine
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 çorba kaşığı su
Kirazlı Harç
- 2 avuç kiraz – çekirdekleri ayıklanmış
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Hazırlanışı
-
- Ilık süt, su ve şekeri mayayı karıştırın. 10 dakika bekletin.
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmek için gerekirse un ilave edin.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
- Hamuru unlanmış tezgahta iki parmak kalınlığında açın.
- Ortasına kirazlı harcı koyun ve açılmayacak şekilde kapatın.
- Üzerine suyla çırpılmış yumurta sarısı sürün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Dilimleyerek servis yapın.
Kirazlı Harç Hazırlanışı
- Kirazları şekerle beraber 45 dakika pişirin.
- Nişastayla suyu çırpın ve kirazlara ekleyin.
- Üzümle beraber tüm harcı karıştırıp soğutun.