Kirazlı Tatlı Ekmek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

Hamur
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya – 42 gr.
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 4 – 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı su
Kirazlı Harç
  • 2 avuç kiraz – çekirdekleri ayıklanmış
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Ilık süt, su ve şekeri mayayı karıştırın. 10 dakika bekletin.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmek için gerekirse un ilave edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta iki parmak kalınlığında açın.
  • Ortasına kirazlı harcı koyun ve açılmayacak şekilde kapatın.
  • Üzerine suyla çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Kirazlı Harç Hazırlanışı
  • Kirazları şekerle beraber 45 dakika pişirin.
  • Nişastayla suyu çırpın ve kirazlara ekleyin.
  • Üzümle beraber tüm harcı karıştırıp soğutun.
Malzemeler
Hamur
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket yaş maya – 42 gr.
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 4 – 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 çorba kaşığı su
Kirazlı Harç
  • 2 avuç kiraz – çekirdekleri ayıklanmış
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
Hazırlanışı
  • Ilık süt, su ve şekeri mayayı karıştırın. 10 dakika bekletin.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmek için gerekirse un ilave edin.
  • Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta iki parmak kalınlığında açın.
  • Ortasına kirazlı harcı koyun ve açılmayacak şekilde kapatın.
  • Üzerine suyla çırpılmış yumurta sarısı sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Kirazlı Harç Hazırlanışı
  • Kirazları şekerle beraber 45 dakika pişirin.
  • Nişastayla suyu çırpın ve kirazlara ekleyin.
  • Üzümle beraber tüm harcı karıştırıp soğutun.