Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 4 adet yufka
  • 2 adet milföy hamuru
Harç
  • 2 su bardağı ıspanak – doğranmış
  • 2 su bardağı pazı – doğranmış
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 7 adet taze soğan – doğranmış
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 4 adet haşlanmış yumurta – üzerine
Sos
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı soda
  • Kek kalıbınızı yağlayın.
  • İlk kat yufkayı kenarları sarkacak şekilde yerleştirin.
  • Sos malzemelerini çırpın ve yufkanın üzerine sürün.
  • İkinci yufkayı buruşturarak koyun.
  • Harç malzemelerini bir kasede karıştırın.
  • Yufkanın üzerine harcı koyun.
  • Harcın üzerine yumurtaları dizin.
  • Kalan iki yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirin.
  • Milföy hamurunu yuvarlayarak en üste figürler yapın.
  • Kalan sosu böreğin üzerine gezdirin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 2 adet milföy hamuru
Harç
  • 2 su bardağı ıspanak – doğranmış
  • 2 su bardağı pazı – doğranmış
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 7 adet taze soğan – doğranmış
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 4 adet haşlanmış yumurta – üzerine
Sos
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı soda
Hazırlanışı
  • Kek kalıbınızı yağlayın.
  • İlk kat yufkayı kenarları sarkacak şekilde yerleştirin.
  • Sos malzemelerini çırpın ve yufkanın üzerine sürün.
  • İkinci yufkayı buruşturarak koyun.
  • Harç malzemelerini bir kasede karıştırın.
  • Yufkanın üzerine harcı koyun.
  • Harcın üzerine yumurtaları dizin.
  • Kalan iki yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirin.
  • Milföy hamurunu yuvarlayarak en üste figürler yapın.
  • Kalan sosu böreğin üzerine gezdirin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Dilimleyerek servis yapın.