Kayısılı Cevizli Çavdar Ekmeği

Servis: x kişi

Hazırlama: xx dk.

Pişirme: xx dk.

  • 1 su bardağı su – ılık
  • Yarım su bardağı süt – ılık
  • 1 paket yaş maya – 42 gr.
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı çavdar unu
  • 1,5 çay bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 6 adet kuru kayısı
  • 1,5 çay bardağı ceviz içi
  • Süt, su, şeker ve mayayı derin bir kaseye koyup karıştırın.
  • Azar azar unlu karışımı, mayalı karışıma yedirin.
  • Doğranmış kayısı ve cevizi ekleyin.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamura yuvarlak şekil verin ve pişirme kağıdının üzerine yerleştirin.
  • Hamurun üzerini örtün ve oda sıcaklığında 1,5 saat bekletin. Üzerine bıçakla çizikler atın.
  • Üzerine su serpin ve un serpin. 210 derecede ısıtılmış fırında 15 pişirin.
  • Fırının ısısını daha sonra 200 dereceye düşürün ve üzeri kahverengileşinceye ve kabuk sertleşinceye kadar pişirin.
  • Pişen ekmeği fırın ızgarası üzerine alın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
NOT: Pişirirken fırının tabanına su dolu bir kap koyarak fırının nemli olmasını sağlayın.
Malzemeler
  • 1 su bardağı su – ılık
  • Yarım su bardağı süt – ılık
  • 1 paket yaş maya – 42 gr.
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 su bardağı çavdar unu
  • 1,5 çay bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 6 adet kuru kayısı
  • 1,5 çay bardağı ceviz içi
Hazırlanışı
  • Süt, su, şeker ve mayayı derin bir kaseye koyup karıştırın.
  • Azar azar unlu karışımı, mayalı karışıma yedirin.
  • Doğranmış kayısı ve cevizi ekleyin.
  • Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamura yuvarlak şekil verin ve pişirme kağıdının üzerine yerleştirin.
  • Hamurun üzerini örtün ve oda sıcaklığında 1,5 saat bekletin. Üzerine bıçakla çizikler atın.
  • Üzerine su serpin ve un serpin. 210 derecede ısıtılmış fırında 15 pişirin.
  • Fırının ısısını daha sonra 200 dereceye düşürün ve üzeri kahverengileşinceye ve kabuk sertleşinceye kadar pişirin.
  • Pişen ekmeği fırın ızgarası üzerine alın ve soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
NOT: Pişirirken fırının tabanına su dolu bir kap koyarak fırının nemli olmasını sağlayın.