Servis: 6 kişi
Hazırlama: 60 dk.
Pişirme: 45 dk.
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar – yufka aralarına
Kaşarlı Tandır Börek Harcı
- 300 gr. dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay bardağı yoğurt
Börek Sosu
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- Eti tencereye koyun.
- Çok kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kendi suyunda pişirin.
- Pişen etin kapağını açıp suyunu çektirin.
- Tereyağı ve küp doğranmış soğanı ilave ederek birlikte kavurun.
- Baharatını serpip, soğuyunca yoğurt ve peyniri ekleyin.
- Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
- Yağlanmış tepsiye 3 adet yufkayı aralarına sos sürerek ve kaşar peynir serperek yerleştirin.
- Etli harcı 3. Yufkanın üzerine koyun.
- Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin.
- Kalan sosu böreğin üzerine boşaltın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Malzemeler
-
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar – yufka aralarına
Kaşarlı Tandır Börek Harcı
- 300 gr. dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay bardağı yoğurt
Börek Sosu
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karbonat
- Hazırlanışı
-
- Eti tencereye koyun.
- Çok kısık ateşte yumuşayıncaya kadar kendi suyunda pişirin.
- Pişen etin kapağını açıp suyunu çektirin.
- Tereyağı ve küp doğranmış soğanı ilave ederek birlikte kavurun.
- Baharatını serpip, soğuyunca yoğurt ve peyniri ekleyin.
- Sos malzemelerini bir kasede çırpın.
- Yağlanmış tepsiye 3 adet yufkayı aralarına sos sürerek ve kaşar peynir serperek yerleştirin.
- Etli harcı 3. Yufkanın üzerine koyun.
- Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin.
- Kalan sosu böreğin üzerine boşaltın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.